Politické hnutí OBRODA

  • Obroda
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2014 23:45:54

Oficiální otevření DMC Račetice

Oficiální otevření DMC Račetice

V sobotu 28. června 2014 proběhlo oficiální otevření Dětského a mládežnického volnočasového centra v Račeticích. Toto centrum se vybudovalo z dotačního projektu SZIF s finanční spoluúčastí obce v celkové sumě 11 milionů korun.

Centrum bude sloužit dětem a mládeži nejen z obce Račetic, ale i z okolních obcí. Toto centrum bude sloužit k trávení volného času dětí, ale také k rozvoji odborných kompetencí v rámci odborných kroužků.

V DMC Račetice nalezneme knihovnu s čítárnou, malé divadélko, spolkovou klubovnu odborných kroužků, ale také i hernu s tělocvičnou.

Hotové centrum pro děti a mládež bylo v sobotu oficiálně otevřeno starostou panem Vlastislavem Hofmanem za účasti mnoha hostů a hlavně za účasti obyvatel a dětí z Račetic. Hosti, kteří přijeli tento projekt podpořit: Ing. Miroslav Šlouf, čestný předseda Hnutí Obroda, Bc. Jiří Bejlovec, předseda Hnutí Obroda, paní Vlasta Kozlerová, místopředsedkyně Hnutí Obroda a také herečka Šárka Ullrichová. Všichni hosté vyjádřili podporu tomuto projektu a hlavně nutnost se zabývat otázkou trávení volného času dětí.

Na celém projektu je vidět zájem vedení obce o děti a mládež. Tato obec pořádá během roku mnoho aktivit zaměřených právě na děti a mládež. Je důležité se aktivně podílet na tvorbě volného času, neboť současná doba přináší mnoho sociálně patologických jevů, které ovlivňují kompetence dětí.

Jak bylo zmíněno z úst několika hostů, „je hezké, že i takováto malá obec, realizuje projekty a aktivity na tak vysoké úrovni“.

„Je důležité v těchto aktivitách pokračovat, pokud chceme zachovat tradiční hodnoty obce. A hlavně nám záleží na rozvoji kompetencí našich dětí“ řekl místostarosta obce Račetice Ing. Jiří Vavřík. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama