ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2014 14:17:58

Praha 5 organizuje vánoční sbírku na pomoc lidem bez domova

Praha 5 organizuje vánoční sbírku na pomoc lidem bez domova

Městská část Praha 5 pod záštitou zástupce starosty Mgr. Jana Smetany (ČSSD) pořádá vánoční sbírku zimního oblečení na pomoc lidem bez domova. Sbírka vyvrcholí předáním vánočních balíčků potřebným u kostela sv. Václava 22. a 23. prosince.

Na akci se podílejí neziskové organizace Armáda spásy a Naděje, ale také zastupitelé a zaměstnanci úřadu. Smyslem akce je ulehčit během vánočních svátků tíživou životní situaci lidem bez přístřeší. „Lidé bez domova obdrží potravinovou a materiální pomoc, ale také poradenství pro řešení jejich sociální situace. Armáda spásy a Naděje pomohou například oslovit ty osoby, které pomoc potřebují nejvíce. Spolupráce s neziskovými organizacemi je pro nás klíčová. Plánujeme v Praze 5 zřídit sociálně právní poradenské centrum, kde je záměrem rozsah této pomoci zásadně rozšířit. Tento týden se scházím s kazateli všech církví, které působí v Praze 5, právě nad těmito tématy,“ vysvětlil zástupce starosty Prahy 5 Mgr. Jan Smetana (ČSSD), mezi jehož kompetence patří právě sociální oblast.

Potřební se kromě oblečení a přikrývek dočkají také potravinového balíčku v podobě guláše s pečivem či sekané s bramborovým salátem.

Do sbírky se zapojili zastupitelé i úředníci

Na prosbu o zapojení se do sbírky zimního ošacení reagovali zaměstnanci Úřadu MČ Praha 5 i zastupitelé velmi kladně. Mezi nejčastěji odevzdávané druhy oblečení patří zimní bundy, rukavice a čepice. Lidé bez domova se dočkají také přikrývek v podobě dek a spacích pytlů. Všechny textilní výrobky jsou samozřejmě vyprané a čisté.

 „Tato akce deklaruje, že si nejen uvědomujeme existenci problematiky bezdomovectví, chudoby a sociálního vyloučení, ale chceme ji efektivně řešit. Nikoliv represí, ale posílením prevence a cílené pomoci,“ dodala zastupitelka Prahy 5 Bc. Tatiana Konrádová (SZ), která je předsedkyní Sociálního výboru zastupitelstva.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama