ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2014 13:13:27

Praha 5 upozorňuje na další změny územního plánu navrhované magistrátem

Praha 5 upozorňuje na další změny územního plánu navrhované magistrátem

Magistrát předložil veřejnosti další kolo tzv. „celoměstsky významných změn“, tedy návrhu na změny územního plánu na území hlavního města. Radnice Prahy 5 proto informuje občany, že se magistrátním návrhem zabývá a připravuje vlastní stanovisko.

Dokument vyvěšený na úřední desce se úzce dotýká i mnoha lokalit v Praze 5, například vrchu Vidoule nebo projektu výstavby viladomů Nad Mrázovkou. Vedení radnice vyzývá občany, aby se s magistrátním návrhem seznámili a své případné připomínky zaslali včas magistrátu a sdělili městské části.

„Termín pro podání připomínek byl stanoven již na 22. prosince letošního roku. Prostoru jsme tedy obdrželi minimum. Přesto se návrhem intenzivně zabýváme a rádi bychom vyzvali veřejnost, aby se k navrhovaným změnám vyjádřila. Připomínky k návrhu zadání CVZ V (1.část) se podávají písemnou formou přímo magistrátu,“ podotkl zástupce starosty Prahy 5 Mgr. Lukáš Budín (SZ).

Připomínky k návrhu zadání CVZ V (1.část) se podávají písemnou formou do podatelny Magistrátu hl. města Prahy nebo je možné je zaslat na adresu:
Magistrát hl. města Prahy
Odbor stavební a územního plánu
Jungmannova 35/29
111 21 Praha 1

Uvítáme, když tyto připomínky zašlete na vědomí Městské části Praha 5 na adresu petr.mares(zavináč)praha5.cz.

Území Prahy 5 se týká 14 změn, a to včetně velmi kontroverzních návrhů – například změna územního plánu v západní části Vidoule, která by umožnila bytovou výstavbu (evid. číslo Z_2875), nebo projekt výstavby viladomů Nad Mrázovkou (Z_2928). Mezi další návrhy se řadí například projekt výstavby bytových domů Jinonická (Z_2899), dále vymezení plochy vodojemu Pomezí (Z_2907) včetně řadu na stávající vodovodní síť, výstavba dvou bytových domů na plochách zeleně v ulici Na Konvářce (Z_2916), výstavba rodinného domu poblíž ulice U Vojanky v Košířích (Z_2925), výstavba polyfunkčních objektů místo izolační zeleně v Motole podél Plzeňské ulice (Z_2932) a na území severně od Železničního mostu (Z_2953) a další.

Odkaz na úřední desku hl. m. Prahy:

http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/odbory/odbor_stavebni_a_uzemniho_planu/uzemni_planovani/zmeny_uzemniho_planu/aktualne_porizovane_zmeny/index.html

„Návrh druhé části tzv. Celoměstsky významných změn V byl schválen velmi nestandardní cestou. Část návrhu nebyla ani projednána Radou hl. m. Prahy, ale do zastupitelstva jej 19. června 2014 předložil předseda výboru Slezák. Schvalování navíc proběhlo nikoliv po jednotlivých bodech, ale an bloc,“ upozornil odborník na územní plánovaní Jan Formánek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama