Prof. Ing. Václav Klaus, CSc

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2012 19:25:36

Petře Jando, sedmdesátiny mi k vám nějak nepasují, což myslím jako kompliment

Petře Jando, sedmdesátiny mi k vám nějak nepasují, což myslím jako kompliment

Blahopřejný dopis prezidenta republiky Petru Jandovi

Vážený a milý Petře,

dovolte, abych Vám poblahopřál k Vašim krásným sedmdesátinám. Činím tak s radostí a současně trochu s úžasem, protože tento dospělý věk mně k Vám příliš nepasuje. Což myslím samozřejmě jako kompliment a uznání Vaši stálé vitality – nejen tvůrčí.

Nejen pro mou generaci, generaci Vašich současníků, jste legendou, která v šedesátých letech – vedle klasiků Semaforu – prolomila více než jen stojaté vody populádní hudby. Rock a bigbeat vytvořily vlnu, jež předznamenala velký společenský pohyb závěru tohoto desetiletí. Narozdíl od mnoha jiných jste však pouze nekopíroval zahraniční vzory, ale zůstal jste výsotně český a původní. A mimořádně úspěšný. Éra Vašeho Olympiku a písní, které podobně jako mnohé od dvojice Suchý – Šlitr zlidověly, je již součástí naší historie.

Přeji Vám do dalších let stejný tvůrčí elán, který Vás vždy charakterizoval, hodně radosti a spokojenosti v osobním životě.

Václav Klaus

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama