Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2015 11:40:50

Bezpečnost České republiky je prioritou

Bezpečnost České republiky je prioritou

Jsem šokován událostmi v Paříži. Myslím na rodiny obětí a celou Francii. Bezprecedentní teroristické akce v Paříži jsou útokem na bezpečnost celé Evropy.

Znovu se ukázalo, že terorismus je pro nás trvalou a skutečnou hrozbou.

Vláda ČR musí neodkladně přistoupit k opatřením, která povedou k posílení národní bezpečnosti a v tom má naši plnou podporu.

Politické neshody musí jít v tuto chvíli stranou. Útoky jako v Paříži mohou být kdykoli zopakovány kdekoli na světě. Nepodceňujme bezpečnost našich občanů, příště můžeme být napadeni my.

Ukazuje se, že nutnou součástí prosazování evropských civilizačních hodnot, kterými jsou svoboda, tolerance a otevřenost, musí být i důsledná vláda práva a posílení kontroly národních států nad jejich územím. Na tomto principu by měla být založená i budoucí reakce Evropské unie, má-li být účinná.

Petr Fiala
předseda ODS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama