Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2014 9:59:12

Do senátních voleb jsme vybrali vynikající osobnosti

Do senátních voleb jsme vybrali vynikající osobnosti

ODS schválila kandidáty do Senátu.

Občanská demokratická strana dnes schválila většinu svých kandidátů pro podzimní senátní volby. V minimálně šesti volebních obvodech probíhá jednání o uzavření koordinační dohody s TOP 09. Obsahem dohody by mohly být obvody: Česká Lípa, Olomouc, Uherské Hradiště, Rychnov nad Kněžnou, Vyškov, Přerov.

„Vybrali jsme vynikající osobnosti, z nichž každá je ve svém volebním obvodě dobře známá a v Senátu bude dobře reprezentovat zájmy pravicových voličů,“ říká k výběru kandidátů Petr Fiala, předseda Občanské demokratické strany.

„Věřím, že se nám podaří dosáhnout dohody s TOP 09 na tom, že alespoň v šesti obvodech si nebudou naši kandidáti vzájemně ubírat hlasy, a pravicová politika v nich tak má větší šanci na úspěch,“ říká Fiala a vysvětluje, že v těchto obvodech ODS a TOP09 nestaví společné kandidáty obou stran, ale dle dohody v nich svého kandidáta staví vždy jen jedna strana s podporou té druhé.

Kandidáty Občanské demokratické strany pro senátní volby schválil v pondělí v podvečer na svém druhém zasedání v Brně Republikový sněm ODS složený z předsedů oblastních a regionálních, tedy okresních a krajských, sdružení strany a také z členů grémia, tedy nejužšího vedení strany. Ve třech senátních obvodech, v Praze 1, Praze 5 a na Kladně, Republikový sněm na žádost příslušného oblastního sdružení ponechal termín pro určení jména kandidáta otevřený.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama