Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2015 15:24:00

Kvóty nejsou řešení, jen ukazují bezradnost Evropské komise

Kvóty nejsou řešení, jen ukazují bezradnost Evropské komise

Poté, co členské státy zamítly návrh Evropské komise na povinné přerozdělení šedesáti tisíc uprchlíků, přichází její předseda Jean-Claude Juncker s požadavkem na nové kvóty. Tentokrát má ovšem jít o 160 000 běženců.

„S povinnými kvótami ODS nikdy nesouhlasila, na tom se nic nemění. To, že na nich Evropská komise stále trvá, jen dokazuje její bezradnost a aroganci vůči národním státům i samotným lidem na útěku, které tím Komise nutí být tam, kde nechtějí,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala. „Na druhou stranu řadu návrhů - jako jsou posílení kapacit ochrany vnějších hranic a navýšení prostředků na humanitární a rozvojovou pomoc, jakkoliv jsou vágní, vítám."

Podle prvního místopředsedy občanských demokratů Jana Zahradila je jedním z efektivních nástrojů zvládání krize rozvojová pomoc. „V této oblasti ale bohužel vláda zcela selhává a ani zdaleka neplní náš závazek v rámci EU přispívat na rozvojovou pomoc částkou ve výši 0,33 % HDP.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama