Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2014 19:07:05

Západ nesmí Rusku ustupovat

Západ nesmí Rusku ustupovat

Ustupování rozpínavé politice putinovského Ruska považuje předseda ODS Petr Fiala za nebezpečný precedens.

Fiala po bruselském setkání lídrů konzervativních stran zkritizoval váhavý přístup k případným ekonomickým sankcím vůči Rusku, se kterým přijel na Evropskou radu premiér Bohuslav Sobotka.

“Chceme-li si uchovat naši bezpečnost, musí demokratické země ukázat mnohem větší odhodlání bránit mezinárodní právo a svobodu,” řekl Petr Fiala. Podle něj je klíčové, aby jednotlivé členské státy koordinovaly svůj postup především se svými spojenci v NATO.

Současná krize ale podle Petra Fialy odhaluje také to, jak Evropská unie v posledních letech podcenila otázky energetické bezpečnosti.

“Rád bych věřil, že pan premiér Sobotka místo navrhování dalších a dalších klimatických závazků, které zdražují elektřinu podnikům i domácnostem, bude na summitu hájit životně důležité zájmy své země, která je stále z větší části závislá na dodávkách ropy a plynu z Ruska a Ukrajiny. Bohužel postoj stran současné vládní koalice zatím svědčí o opaku,” řekl Petr Fiala. Naráží tak na skutečnost, že jak evropští socialisté, tak lidovci nebo liberálové Andreje Babiše dosud vždy hlasovali pro další nárůst podpory obnovitelných zdrojů a tedy i růst cen.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama