Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2016 11:49:00

Prezident pláče na špatném hrobě. Jeho námitky jsou námitkami spícího žáka

Prezident pláče na špatném hrobě. Jeho námitky jsou námitkami spícího žáka

Předseda školského výboru Zlatuška k společnému vzdělávání:

Předseda Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu PSP ČR Jiří Zlatuška odpovídá na dotaz médií k výroku prezidenta ČR: "Pokud inkluze skutečně začne, tak to bude jeden z mnoha nezdařených experimentů v našem školství, který dětem i učitelům uškodí."

Odpověď předsedy školského výboru PSP ČR Jiřího Zlatušky:

"Inkluze je v soudržné demokratické společnosti věcí běžnou a v podstatě nezbytnou. Prezident ale především pláče na špatném hrobě: v současné době projednávaná novela se netýká zavádění inkluze, nýbrž například otázek předškolního vzdělávání, charakteru testování při přijímacích zkouškách nebo maturit.

Inkluze se projednávala v novele školského zákona již před rokem a je součástí platného znění zákona, který prezident Zeman podepsal - jeho dnešní námitky jsou tak trochu námitkami žáka spícího v poslední lavici, který se zrovna probudil a namítá v hodině diferenciálního počtu, že něco nepostřehl v násobilce a že by raději všechno počítal jen modulo 2, protože je tak život jednodušší. Škoda, že pan prezident zjevně nemá čas na to, aby se podíval, jak je inkluze u nás připravována a realizována, než vznáší laické námitky vůči své stereotypní představě o školách a vzdělávání, nikoli k tomu, co MŠMT podle před rokem přijatého zákona realizuje. Navíc jsou to námitky, které v důsledku fakticky dehonestují pedagogickou obec."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama