RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2020 17:33:00

Evropský parlament rozhodne o zákazu používání olova ve střelných zbraních

Evropský parlament rozhodne o zákazu používání olova ve střelných zbraních

Evropský parlament dnes projedná námitku proti rozhodnutí Evropské komise zakázat využívání olověných broků při lovu v mokřadech. Podle Alexandra Vondry je tento návrh Komise špatně připraven a negativně zasáhne důvěryhodnost EU.

 „V Česku je používání olova v mokřadech chráněných Ramsarskou úmluvou zakázáno už několik let a je to tak správně, protože tyto oblasti jsou hnízdišti vzácného ptactva. Další legislativní opatření není nutné. Návrh, s nímž přišla Evropská komise, je problematický. Za prvé definuje mokřady příliš extenzivně a může zbytečně komplikovat činnost lovců i sportovních střelců. A za druhé je zjevným nakročením k absolutnímu zákazu olova nejen pro střelce, ale i rybáře. Na takovém zákazu by sice vydělali výrobci zbraní a střeliva, ale půl miliónu českých rybářů a myslivců by vystavilo nutnosti kompletně a nákladně přezbrojit. EU si tak vyrobí další velmi početnou skupinu kritiků a nepřátel,“ uvedl europoslanec a místopředseda ODS Alexandr Vondra.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama