RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2018 5:36:00

Praha vyhlašuje granty pro oblast životního prostředí

Praha vyhlašuje granty pro oblast životního prostředí

Vyhlášení grantového programu na podporu projektů ke zlepšení stavu životního prostředí hl. m. Prahy pro rok 2019 schválila Rada hlavního města Prahy. Předpokládaná částka vyčleněná pro rok 2019 z rozpočtu hlavního města činí 45 milionů korun.

 Cílem vyhlášení grantů v oblasti životního prostředí je aktivní zapojení co nejširšího spektra občanských aktivit, spolků a jiných organizací do problematiky životního prostředí v hlavním městě. Vzhledem k rozmanitosti problematiky jsou vypsány konkrétní tematické oblasti (veřejná zeleň, zelené učebny, ochrana přírody, ekologická výchova, programy pro školy) s blíže specifikovanými podmínkami realizace v kombinaci s možností podání pilotních nebo jinak významných projektů (specifické projekty), které dávají žadatelům možnost realizace široké škály nápadů a činností vedoucích ke zlepšení stavu životního prostředí v Praze.

„Poprvé zde máme přímo vyčleněnu jako jednu z tematických oblastí adaptaci Prahy na klimatickou změnu,“ sdělila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

V roce 2018 bylo v grantovém programu pro oblast životního prostředí podáno celkem 221 žádostí o grant od 132 různých žadatelů a celková suma požadovaných finančních prostředků činila 69,75 mil. Kč. Rada hl. m. Prahy a Zastupitelstvo hl. m. Prahy svými usneseními podpořily celkem 164 projektů částkou 43,41 mil. Kč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama