RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2017 6:27:00

Rada vybrala dodavatele sanace a revitalizace skládky ve Velké Chuchli

Rada vybrala dodavatele sanace a revitalizace skládky ve Velké Chuchli

Vítězem veřejné zakázky na sanaci a revitalizaci skládky ve Velké Chuchli se stala společnost Cetus Plus, a. s., s nabídkovou cenou 21 187 254 Kč bez DPH. Na dnešním zasedání o tom rozhodla Rada hl. m. Prahy.

 Stavební práce při sanaci a revitalizaci skládky Velká Chuchle spočívají zejména v provádění terénních úprav, rekonstrukci povrchu stávající obslužné komunikace, rekonstrukci stávající kotvené železobetonové zdi, provádění pěstebního zásahu a realizaci odvodňovacího žlabu pro odvod srážkových vod.

„Jde o první etapu revitalizace, na kterou město dostalo dotaci z operačního programu Životního prostředí. Pro další etapu je nutné vypořádat majetkové poměry na skládce,“ upřesnila radní pro oblast životního prostředí Jana Plamínková.

Celkové předpokládané množství uloženého odpadu je 4 mil. m3. V roce 1986 bylo skládkování ukončeno, následně (1986-87) byla provedena stabilizace svahu kotvenou stěnou, překrytí povrchu skládky nedostatečnou vrstvou zeminy a osetí povrchu trávou. Skládka nedisponuje žádným odvodňovacím systémem. Kvůli zatékání vody do tělesa skládky se uvnitř vyluhují těžké kovy. Kotevní stěna je porušená a musí být opravena.

Bývalá skládka TKO Slivenec se nachází v jihozápadní části hlavního města Prahy, na pozemcích v k. ú. Velká Chuchle a Slivenec. Dle archivních podkladů byla skládka původně situována do jámových lomů (těžba vápence a dolomitu) v horní části úbočí svahu. Později se rozsah skládky rozrostl i na volný terén a dosáhl rozlohy cca 15 ha.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama