RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.07.2021 18:02:00

Andrej Babiš přišel s dalším "nápadem"

Andrej Babiš přišel s dalším "nápadem"

Komentář na facebookovém profilu k plánu premiéra Babiše na výstavbu onkologického centra

 Po Čapím hnízdě (jeho nejlepším nápadu) a mnoha dalších zničujících osobních rozhodnutích premiéra (třeba v rámci pandemie) přišel Andrej Babiš s dalším "nápadem": svým rozhodnutím (jak sám zdůrazňuje) přepsat letité plány na stavbu plánovaného traumacentra ve Vinohradské nemocnici a nahradit ho vybudováním mnoha miliardového Onkologického centra.

Děje se tak v rozporu s dlouhodobými plány a proti podmínkám dohody s Prahou. Platit to má dle premiéra EU (jak jinak), a to z krizového fondu RRF.

A to je rozhodnutí, které může stát naší zemi mnoho miliard, jelikož u tohoto unijního nástroje existují velmi striktní časové limity. Dle nich projekt musí fakticky odstartovat do konce roku 2023, což v tomto případě, kdy se stále vede spor o to, zda vůbec je možné projekt rozjet, nezní příliš optimisticky. A ještě horší je, že centrum by mělo tisícům pacientů začít sloužit již v roce 2026. Jinak náklady Unie neproplatí. Názor na realističnost tohoto rozvrhu v realitě naší země si udělejte sami.

Vzhledem k tomu, jakou spoušť po sobě tým premiéra zanechá, by měl doufat, že ve volbách neuspěje. A potenciální nová vláda, tvořená dnešní opozicí, by měla mít jasný plán, jak čerpání skoro dvou stovek miliard z tohoto fondu EU (a dalších miliard z fondů dalších) zajistit. Řešit to bude muset, stejně jako další zděděné průšvihy, velmi rychle.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama