RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.11.2019 0:01:00

Další prachy v trapu...

Další prachy v trapu...

Komentář na facebookovém profilu o Ministerstvu průmyslu

Další prachy v trapu...

Ministerstvo průmyslu není sto "rozchodit" program, kterým chce naše vláda podpořit naši konkurence schopnost (tzv. OP PIK, který díky vysokému podílu chyb Unie přestala loni proplácet). A tak peníze na projekty (snad lepší kvality než proslavené tousty skupiny Agrofert) platíme z našeho rozpočtu a MF zřejmě hledá vše možné cesty, jak hotovostní díru, která tak vzniká, zalepit (třeba odkladem vratek DPH?).

Zato si ale úředníci MPO z peněz tohoto programu udělali hezké večírky.

Ani tento výdaj na "zlepšení naší konkurence schopnosti" Brusel neproplatí (doufám). A připojí se tak do nevím jak dlouhé řady našich zpackaných výdajů, které měl zaplatit Brusel ale zaplatíme je, naší vinou, sami. Na místo výdajů, které by (snad) byly více smysluplné.

Promrháváme tím obrovskou šanci rychleji se k životní úroveň našich západních sousedů přibližovat - zdá se, že nemalý podíl z kohezních miliard "končí v kanále" a jiné dělají naše miliardáře ještě bohatší (což bohatství země nepomáhá).

Uvědomil jsem si, že vlastně pořádně nevím, jak časté je, že se původně evropská dotace změní na naši českou. Byl to případ Syneru, o kterém jsem psal, a je to i účet za tento večírek (předpokládám).

Abych v tom měl více jasno, obracím se na Ministerstvo financí, ať mi poradí. Předpokládám, že "státní kasa" má o tyto "havárie" zájem, a tedy odpověď mi poskytne.

ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama