RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2020 22:08:00

Počty pana ministra

Počty pana ministra

Komentář na facebookovém profilu k počtům ministra zdravotnictví

Počty pana ministra...

Zvládání epidemie je hodně o matematice. Někde složité, jinde ne. Již jsem zmínil, že mne překvapilo, že v minulých týdnech úřady a vláda nevěnovaly pozornost tomu, že "naše čísla" byla v porovnání s okolím dost vysoká. Tomu, že na základě nich nám některé státy místo "zelené" přidělily "oranžovou", mě nepřekvapuje (a rozčilovat se nad tím postrádá logiku).

Ono to s těmi "vládními" počty je asi ještě horší. Nevím, zda pan ministr zdravotnictví Adam Vojtěch maturoval z matematiky, ale i bez toho by mohl vědět, že 56 ze 141 (případů) věru není "drtivá většina". Ona to není ani "nedrtivá" většina. Není to žádná většina, neb ta je nadpoloviční počet případů (tedy aspoň 71).

Když už vláda poskytuje poměrně kusé informace o stavu pandemie, nebylo by od věci, poskytovat i to málo aspoň trochu přesně.

PS: Doufám, že tato zvláštní aritmetika není začátek toho, jak si vláda představuje třeba volební počty a většiny.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama