RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2020 6:28:00

Za vším hledej ... peníze

Za vším hledej ... peníze

Komentář na facebookovém profilu k spojenectví premiéra Babiše a maďarského premiéra Orbána

 Pevné spojenectví českého a maďarského premiéra je nejen realitou, ale i záhadou.

Jak si může dobře rozumět kdysi mladý demokratický vůdce protikomunistického obratu v Maďarsku, který za peníze filantropa Sorose studoval na prestižní anglické universitě (do roku 89) s mladým kariérním komunistou, jehož kariéru formovala nejen touha po penězích, ale i spolupráce s komunistickou tajnou bezpečností, je tak trochu hádanka.

První hypotéza byla, že Andrej Babiš obdivuje schopnost Viktora Orbána ovládnout, a ve svůj prospěch změnit maďarskou společnost.
Ale tento staronový motiv - peníze - dává u českého premiera, jak ukazuje minulost, velmi silný motiv. Můžeme spekulovat, zdá dříve byla slepice (moc) či vejce (peníze), ale výsledek je opravdu impresivní.

A s ním další nemilý problém pro Evropskou komisi, neboť evropská úprava konfliktu zájmů nezná hranice. A tak i některé dotace pro firmy pana premiéra v Maďarsku (pokud je firmy získaly po srpnu 2018) jsou hodné pozornosti.
Zda poté, co údajně dotace pro kamarády pana Orbána místo evropského rozpočtu zaplatili maďarští občané, by měla vláda Fidesz žaludek na podobný postup u peněz pro " přítele Andreje", by mne docela zajímalo...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama