RNDr. Martin Lang

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2016 9:59:18

Albione, díky!

Albione, díky!

Odchod Británie z EU posvětilo včerejší referendum. S výrazným výsledkem: přes milion hlasů pro odchod proti setrvání v Unii. EU věštci nějak zapomněli na tradiční hrdost Britů. Brexit otevírá nové možnosti reformě zkostnatělé socialistické Evropy.

Je po bez diskusí napínavém souboji. Britové se vyjádřili pro odchod z Evropské unie. Je docela zajímavé, že nikdo z proroků výsledku, ať už pro setrvání Britů v unii či jejich vykročení k nezávislosti na ní, nebral v potaz důležitou skutečnost: hrdost Velké Británie a její ctění tradic. Připomeňme, že demokratických tradic.

EU tak jak ji známe dnes, se počala mílovými kroky demokratickým principům vzdalovat. Pracuje za pomoci nikomu neodpovědné Evropské komise, z níž se stala rigidní, na prostém přerozdělování a direktivních nařízení (a z obou plynoucí všudypřítomné korupce) založená parta řízená nevzdělanými a hloupými lidmi typu Junckera a Schulze. Zdatně jim pomáhá (a vede je?) dvojice A. Merkelová (prý! pravicová?) a F. Holland (zjevně levicový - tedy když se mu to hodí, viz návrh nového pracovního zákona). Stali jsme se tak svědky a zároveň laboratorními křečky nebezpečného experimentu novodobého německo-francouzského diktátu a dobytí Evropy.

Tohle určitě nemohlo projít u hrdých Britů, kteří se nikdy v historii nesmířili s něčím podobným, počínaje středověkými Normany a Němci ve 20. století konče. A jak je vidět, nesmiřují se s tím ani dnes. Naši čeští eurohujeři, hlavně z tzv. veřejnoprávních médií, před odchodem Britů strašili veřejnost strašlivými ekonomickými  a z nich plynoucími společenskými otřesy. Nesmysl! Ekonomické turbulence byly, jsou a budou. Ať už je GB v EU, nebo není. Je jasné, že spekulanti teď rozkývou banky. Ale oni by si v případě potřeby našli jakýkoliv jiný důvod. Eurohujeři straší ovšem dál a budou tak činit i po ustálení přechodných problémů.

Asi je na místě připomenout někdejší varování Václava Klause směřující proti vytváření evropského superstátu a volající "pouze" po volném trhu a otevřeném hospodářském prostoru. Odchodem Britů z EU se otevírá možnost znovu se o tuto myšlenku opřít. Konečně tu máme jasný signál, že si zamaskování rudí panáci a panenky v Evropské komisi nemohou dělat, co se jim zlíbí. Otevírá se šance EU zreformovat. Tentokrát na opravdu funkční hospodářskou velmoc, se kterou svět musí počítat. Pokud se to nepovede, pak Bůh a svatý Václav s námi!   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama