RNDr. Martin Lang

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2016 14:24:19

Pár slov voličům před krajskými volbami

Pár slov voličům před krajskými volbami

Zase jdu do krajských voleb na Plzeňsku coby kandidát ODS. Protože do otevření volebních místností zbývá už jen pár desítek hodin, měl bych také něco sdělit. Propagovat tu obecný program strany nebudu. Ale povím Vám, co chci prosazovat osobně.

Na některých volebních materiálech naleznete moje životní krédo: "Vždy s úsměvem!". Vůbec to neberu jako frázi. Mám pocit hraničící s jistotou, že z politiky u nás všeobecně jaksi vymizel smysl pro legraci. Jeví se mi to tak, že všude sedí, mluví a projevují se zapšklí dědkové a báby. Jakéhokoliv věku, prosím. Ono to totiž není o věku fyzickém, ale duševním. Dovedete si představit, že si tahle parta dokáže dělat srandu sama ze sebe? Já Vám ale tuhle možnost nabízím.

Každá politická garnitura či osobnost jde už léta letoucí do voleb s hesly typu "Budeme chránit životní prostředí". Nevím proč, ale vždycky se tohle odhodlání zvrhne v podporu velkokapacitních pěstitelů monokultur řepky, kukuřice, brutálních znásilňování vodních toků a vody vůbec napřimováním vodotečí, stavbou hrází a vytvářením nových a nových Gabčíkovů, byť v malém. Chci Vás ujistit - a moje celoživotní praxe to potvrzuje - že v mé osobě najdou různá takováto rádoby prorůstová opatření důraznou stopku. Vzpomeňte si laskavě na můj na veřejnosti již mnohokrát projevený záporný postoj třeba k takovému Vodnímu dílu Amerika na horním toku Klabavy.

Rovněž vždy před volbami slyšíte ze všech stran vzletné žvásty o podpoře zachování kulturního dědictví, ochraně památkového fondu, podporování kultivované zábavy všeho druhu. Výsledkem jsou polorozpadlé kostely a kaple, zanedbané barokní zámky, muzea s žebráckými rozpočty. K tomu si připočtěme lahůdky, jako jsou vyhlášky o povinném hlášení akcí přes "policejní hodinu" rok dopředu, svévolnou manipulaci kulturními příspěvkovkami.  Vzpomeňte si laskavě mj. na mé angažmá proti absolutně nesystémovému a nesmyslnému kroku odebrání právní subjektivity rokycanskému Muzeu Dr. Bohuslava Horáka. Chci, aby se Kraj opět choval ke svým kulturním institucím tak, aby sloužila veřejnosti a ne mocenským hrátkám.

Rovněž se hodlám snažit o to, aby se úspěšnost nejrůznějších grantových řízení řídila skutečným přínosem pro nejširší veřejnost, a ne počtem úředníků administrujících projekty pro projekty. Granty toho typu, který do našich podmínek implantovala EU pokládám za nutné zlo. Navzdory nejrůznějším papírovým řízením totiž vnášejí do ekonomického prostředí tu nejbrutálnější korupci a navíc se stávají nástrojem k podpoře "malých domů" pro kamarády a pošlapávání rozumných nápadů, neb je nevymyslel "našinec". K čemu jsou, dejme tomu, zateplené hasičské zbrojnice? K čemu jsou rozhledny vytvářejících místo rozhledů podhledy? I tohle je kapitola, jejíž obsah bych rád pomohl změnit.

V neposlední řadě nesouhlasím s dosavadním způsobem řízení nemocnic v krajských rukou. Neustále slyším před každými volbami, jak je třeba onu mnohdy dlouhodobě skomírající zdravotnickou péči vylepšit. Recept je přitom jednoduchý: zprivatizovat malé špitály okresního typu. Že to bude ke škodě věci? Pak se laskavě podívejte k sousedům do Středních Čech - do Hořovic a do Berouna. Přesně tak si představuji třeba rokycanskou nemocnici či nemocnici ve Stodu. Obávám se, že jinak je brzy čeká osud nemocnice v Plané.

To jsou asi tak hlavní věci kde cítím, že bych mohl svou troškou přispět do mlýna. Máte-li pocit, že Vás moje nesouvislá řeč přece oslovila, pak Vás poprosím o kroužek u mého jména na volebním lístku. Jsem sice na skvělém 27. místě kandidátky, ale jak je známo, když Pámbu - v tomto případě volič - dopustí, i motyka spustí...      



      

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama