RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2013 15:04:00

8. květen je pro nás také symbol pádu jedné totalitní diktatury

8. květen je pro nás také symbol pádu jedné totalitní diktatury

Předseda vlády Petr Nečas se dnes zúčastnil pietního aktu u Národního památníku v Praze na Vítkově, který se konal v rámci oslav 68. výročí konce druhé světové války.

„8. květen pro nás představuje nejenom symbol osvobození naší vlasti od nacistické okupace ale také symbol pádu jedné totalitní diktatury, pod kterou náš národ žil,“ řekl premiér, který s prezidentem Milošem Zemanem, ministrem obrany Pickem, předsedkyní Poslanecké sněmovny Němcovou, zástupci válečných veteránů a dalšími významými představiteli položil pamětní věnec na pietním místě před památníkem.  Součástí ceremonie byla rovněž minuta ticha za padlé vojáky a slavnostní vojenský pochod. Pietní akt uzavřelo položení kytice květin u hrobu neznámého vojína.   Předseda vlády Petr Nečas v souvislosti s dnešním Dnem vítězství uvedl, že: "Je velmi důležité si také připomenout, že po celu dobu byl český národ na straně spojenecké koalice, která bojovala proti nacistickému zlu a že tomu přinesl i velké oběti jak na obou frontách druhé světové války, tak v domácím odboji.“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama