RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2013 16:53:00

Dochází ke zjednodušení řetězce kontroly kvality potravin

Dochází ke zjednodušení řetězce kontroly kvality potravin

Vláda dnes schválila návrh zákona o potravinách a tabákových výrobcích.

Vláda dnes schválila návrh zákona o potravinách a tabákových výrobcích a uložila provést sjednocení Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Státní veterinární správy do jednoho dozorového orgánu spadajícího do kompetence ministerstva zemědělství.
Vláda tento návrh schválila v modifikované podobě proti té, která byla původně předložena. V podstatě byla vyňata z této změny hygienická služba, tady řeknu velmi otevřeně, že zvítězil resortismus a zájmy části státních úředníků. Ne každý ministr dokáže zvládnout názorově ministerstvo, někdy se bohužel stane i opačný krok, to znamená, že spíše úředníci zvládnou ministra. Nicméně je to realita, nemělo význam jít do nějakého většího koaličního konfliktu. My jsme pouze doplnili tento záměr o záměr sjednotit Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci a Státní veterinární správu do jedné dozorové instituce. Dochází ke zjednodušení celého toho řetězce kontroly kvality potravin, což je krok, kterým chce Ministerstvo zemědělství jít v rámci svých politických priorit.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama