RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2013 14:08:00

Rozdělování dotací na sociální služby má zůstat zatím na ministerstvu

Rozdělování dotací na sociální služby má zůstat zatím na ministerstvu

Premiér Petr Nečas dnes po setkání se zástupci Asociace poskytovatelů sociálních služeb řekl, že by rozdělování dotací mělo zatím zůstat na Ministerstvu práce a sociálních věcí.

„Mnohé nasvědčuje tomu, že situace není zralá k tomu, aby od 1. ledna příštího roku přešlo rozdělování dotací na jednotlivé kraje. Dospěli jsme k názoru, že je nezbytné posunout rozhodnutí, debatovat budeme, zda o rok nebo o dva. Součástí dlouhodobého řešení nemůže být pouze posun administrativních procedur z Ministerstva práce a sociálních věcí na čtrnáct krajských úřadů. Součástí trvalého řešení musí být vytvoření sítě poskytovatelů sociálních služeb založené na střednědobých plánech poskytování jednotlivých typů sociálních služeb, včetně dlouhodobých kontraktů financování a zapojení prostředků zdravotních pojišťoven na vytvoření systému dlouhodobé sociálně zdravotní péče. Jedině tak vytvoříme stabilizovaný, dlouhodobě fungující systém sociálních služeb.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama