RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2013 19:01:00

Vyzývám orgány činné v trestním řízení k urychlenému objasnění zásahu

Vyzývám orgány činné v trestním řízení k urychlenému objasnění zásahu

Prohlášení premiéra Petra Nečase

Na úvod chci vyvrátit všechny spekulace o mém zdravotním stavu či údajném kolapsu. Celý dnešní den jsem pracoval na Úřadu vlády a věnoval se aktuální situaci. V tuto chvíli nemám informace, které by prokazovaly trestnou činnost mých spolupracovníků.

Očekávám, že orgány činné v trestním řízení urychleně sdělí důvody, které vedly Útvar pro odhalování organizovaného zločinu a státní zastupitelství k takto rozsáhlé akci.

V této souvislosti mě nemůže nepřekvapit fakt, že údajnou trestnou činnost prováděnou lidmi s trvalým bydlištěm v Praze, dozoruje pobočka Vrchního státního zastupitelství Olomouc v Ostravě. Já osobně i moji spolupracovníci jsme připraveni poskytnout veškerou součinnost. Podobné účelové změny typu státních zastupitelství byly ve své době právem kritizovány v kauze Jiřího Čunka.

Vždy jsem usiloval o politickou nezávislost orgánů činných v trestním řízení.

K zadržení paní vrchní ředitelky Jany Nagyové mám jen ten komentář, že má důvěra k ní nepoklesla a nemám důvod se domnívat, že se dopustila jakýchkoli nezákonností.

Zásah na Úřadu vlády nemá podle mých informací žádnou souvislost s aktivitami orgánů činných v trestním řízení na pražském magistrátu nebo u dalších institucí. Zadržení pracovníků Úřadu vlády má mít souvislost s údajnou komunikací s vojenským zpravodajstvím a odstoupením tří poslanců ODS na podzim roku 2012.

Chci věřit tomu, že orgány činné v trestním řízení postupují zcela nezávisle a bez politického kontextu.

Znovu vyzývám orgány činné v trestním řízení k urychlenému objasnění všech souvislostí tohoto zásahu, protože dlouhodobé mlčení umožňuje pouze šíření spekulací, polopravd a nepodložených tvrzení.

Petr Nečas, předseda vlády

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama