RNDr. Radoslav Štědroň

  • SSPD-SP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2018 14:39:32

Kandidujeme do Zastupitelstva města Ostravy - jedničkou je Štědroň

Kandidujeme do Zastupitelstva města Ostravy -  jedničkou je Štědroň

V koalici dvou stran jdeme i do komunálních voleb. Nemáme peníze na bilbordy, reklamu v novinách, na tisk plakátů - na nic - zbývají nám tak jen tyto možnosti - zde je náš nejlepší program pro Ostravu:

 

Vážený voliči,

        prosíme – zkus rozpoznat, zdali nějaký jiný subjekt kandidující letos do komunálních voleb v Ostravě má pro ni lepší program než my. Lepší program pro Ostravu, ne jenom pro Tebe:

Program Dělnické strany sociální spravedlnosti a Strany státu přímé demokracie – Strany práce, do Zastupitelstva města Ostravy na volební období 2018 – 2022:

1/

Snížíme ceny za vodné a stočné.

2/

Zajistíme politickým tlakem snížení cen tepla a teplé vody. Zisky z těchto druhů podnikání nepůjdou pryč z Ostravy.

3/

Jízdné v MHD bude pro všechny za jednu korunu v našem městě.

4/

Omezíme nebo zastavíme další výstavbu cyklistických stezek.

5/

Referendum – hlasování občanů v našem městě, rozhodne o výstavbě tramvaje vedené osmým porubským obvodem.

6/

Z městského rozpočtu zaplatíme okamžitě požadovanou částku osobám neumožňujícím dokončení Prodloužené Rudné – směrem za Krásné Pole.

7/

V námi navrženém městském referendu rozhodneme společně o pokračování nesmyslné existence 23 městských obvodů, navrhujeme jejich spojení do 4  maximálně 7.

8/

V našem volebním období nebude v Ostravě postaven již žádný  hyper, super market.

9/

Architektonicky nic neříkající černou kostku nové vědecké knihovny se pokusíme nahradit knihovnou navrženou architektem Kaplickým, bude-li jeho manželka souhlasit. O nutnosti výstavby nové krajské vědecké knihovny v Ostravě samozřejmě nebudeme s nikým polemizovat.

10/

Pokusíme se obnovit koupaliště na Hulvákách a v Radvanicích, záleží také však na lidech - podpoří-li nás v našem úsilí, nechceme se vnucovat.

Nepodařilo se nám ani tentokrát vytvořit Velkou ostravskou koalici. Tedy sdružit síly všech v Ostravě působících neparlamentních stran tak, abychom měli šanci dostat se do Zastupitelstva města Ostravy (ZMO).

My nemáme žádné peníze a víme, že opět bohužel sedm z deseti voličů – ke komunálním volbám v Ostravě nepřijde volit, dostat k nim všem tedy náš nejlepší program pro naše město – je prostě bez peněz nemožné. Neúčast u voleb je zde již dlouhodobě 70 – procentní. Je to samozřejmě hrůza demokracie – ale nic s tím sami nenaděláme. Překročit utkvělé představy několika představitelů oněch neparlamentních stran je zatím stále nemožné. Zatím stále nepochopili, že šance nás, kteří nejsme dnes v ZMO – proti těm co tam sedí – jsou menší. Současná cenzura v republice, přirozeně neumožní – nám neparlamentním představitelům – něco voličům zadarmo sdělit.

Bude tak patrně pokračovat úpadek města. My přinášíme nové impulsy. Pro Ostravu, která je stále čistější a možná i pěknější, ale její síla hospodářská klesá bez ustání od roku 1990; nu, tím i kvalita života většiny jejich obyvatel. Ne všech, ne všech, to my víme.

 Každý rok – bez výjimky, se z našeho města odstěhuje nebo jakkoli jinak zmizí 1000 – 2000 jejich občanů. Vinou samozřejmě nejsou jen představitelé města od onoho roku, jejich strany, ale také pohled Prahy na náš region a naše město. Srovnání dotací na hlavu u Brna a Prahy je v neprospěch Ostravy za už těch bezmála 30 roků – zarážející, tristní. Víte vůbec, že Ostrava má k 1. dubnu 2018 už jenom 288 tisíc obyvatel (v roce 1990 nás tu ještě bylo 332 tis.)? Už dávno nejsme třistatisícovým městem.

Prosíme Vás poprvé – položte si vedle sebe volební programy stávajících stran sedících v ZMO – a vedle toho náš. Každý náš bod programu je naprosto konkrétní, to co někde ušetříme, vložíme do aktivit prospěšných pro drtivou většinu obyvatel města – na rozdíl od volebních programů našich konkurentů nevidíte v našem programu žádné politické slintání.

                                                           červen 2018

DSSS                                                                                                                   SSPD-SP

www.dsss.cz                                                                                  www.stranaprace.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama