ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2016 6:31:00

Přemýšlejme

Přemýšlejme

Jak je vidět, v české politice se dá očekávat naprosto vše. Volební sliby, které jsme slyšeli od sociální demokracie v rámci restitucí, vzaly velmi rychle za své.

Premiér Sobotka taktně mlčí a raději se ke sporům o majetek, který se dnes dotýká měst, obcí, jednotlivců, ale i soukromých firem, nevyjadřuje.

Jako blesk z nebe zapůsobila zpráva, která se objevila, že kandidovat za Dělnickou stranu sociální spravedlnosti do Zastupitelstva Pardubického kraje bude Vlastimil Pechanec. Ano, nemýlíte se, jedná se o Pechance odsouzeného za vraždu. Jistě si vzpomenete, že byl odsouzen za rasově motivovaný čin. A tak je třeba začít přemýšlet o tom, co nás ještě v podzimních krajských a senátních volbách čeká. Věřme, že ti, kteří v konečném důsledku rozhodují o tom, kdo bude jejich zájmy zastupovat, tedy občané, projeví opět svou suverenitu a nedají se zmást sladkými slovy a planými sliby.

V případě Pechance se jedná o přímo hrůzný precedent. Každý, kdo se objeví na naší politické scéně, by měl mít čistý trestní rejstřík a nejen to. Měl by být člověkem, který nemusí ve svém životě nic schovávat, kterého známe jako pracovitého a důsledného, jenž se zastává zájmů občanů a snaží se je s maximálním nasazením uplatňovat, a to tak, jsou-li postaveny na reálném základě, aby byly uvedeny v život.

Člověk sám, bez pomoci politiků, kteří dostali jeho důvěru, mnohdy nemůže docílit úspěchu. A právě proto i v rámci aktivity Pechance je nutné na podzim pečlivě zvážit, kdo bude tím, jenž dostane mandát zastupovat nás, ať už na úrovni kraje či senátu.

Josef Nekl, poslanec Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama