Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2019 7:09:26

Apelujeme na Policii ČR k zesílení opatření na hraničních přechodech!

Apelujeme na Policii ČR k zesílení opatření na hraničních přechodech!

Imigranti využívají nelegální tranzit do Německa přes Českou republiku, čemuž musíme všemi dostupnými prostředky zamezit.

Nelegální imigranti, kteří se chtějí dostat do cílové země Německo, volí tranzit přes Českou republiku. Policie ČR jenom v tomto roce zaznamenala několik případů, v rámci kterých koná trestní řízení, ale velká většina těchto nelegálních aktivit zůstává utajených.

Tvrzení, že přes Česko převaděči dopravují do Německa stále více imigrantů, je realita, kterou potvrzuje nejen Policie České republiky, ale i německý ministr vnitra Horst Seehofer (CSU). Dle statistik zveřejněných v Německu se každým rokem od roku 2015 zvyšuje počet imigrantů, kteří nelegálně překročili hranice z Česka do Německa. Za rok 2017 zachytila Spolková republika Německo na svém území přes tři a půl tisíce imigrantů, kteří do země nelegálně vstoupili z Česka, v roce 2018 jich bylo skoro čtyři tisíce. A to se bavíme jen o těch případech, které se podařily zrealizovat (dle serveru Lidovky.cz).

V rámci těchto zvyšujících se počtů nelegálních imigrantů z Česka do Německa vyzval v květnu minulého roku místopředseda odborů německé spolkové policie Jörg Radek německého ministra vnitra Horsta Seehofera, aby apeloval na ministra vnitra České republiky k zesílení kontrol na hraničních přechodech. Jörg Radek to odůvodňoval dle deníku Die Welt těmito slovy: „Šance, že budou běženci odhaleni, s tím lze počítat jen v případě, že bude na místě přítomna policie a budou se dělat kontroly, a proto musí být i u hranic s Českem počet policistů stabilizován.” Na tuto situaci reagoval ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) tvrzením, že české statistiky ohledně této problematiky operují s jinými daty, a že Policie ČR má vše pod kontrolou. Proti počtu 4.000 nelegálních imigrantů zadokumentovaných v Německu v roce 2018 uvádí Jan Hamáček počet 191.

Dle oficiálních statistik zveřejněných na webových stránkách Policie ČR se uvádí, že Služba cizinecké policie loni v Česku odhalila nelegální pobyt 4.992 lidí, což bylo o 254 více než v roce 2017. Nejvíce se jednalo o Ukrajince, Moldavany a Vietnamce, kteří překročili povolenou dobu pobytu. Imigrantů, kteří využili Českou republiku jako tranzitní zemi, přibylo loni meziročně o 19 na počet 191. Ti údajně mířili převážně ze Slovenska do Německa. Letos k 10. dubnu je zadokumentováno celkem 73 imigrantů v souvislosti s tranzitní nelegální imigrací.

Poslední případ u nás byl zaznamenán minulý čtvrtek, kdy policisté z mobilní jednotky Ředitelství služby cizinecké policie v dopoledních hodinách na 162. km dálnice D1 provedli na základě poznatku od partnerských policejních sborů kontrolou dodávkového vozidla Mercedes s poznávací značkou Velké Británie. Toto vozidlo bylo speciálně upraveno k převozu osob, z čehož lze odvodit, že to nebyl první případ nelegálního převozu osob přes státní hranice České republiky. V tomto případě bylo za falešnou zástěnou namačkáno celkem 13 imigrantů, z toho byly 3 děti. Řidič uvedeného vozidla je litevské státní příslušnosti a je jedním z členů organizovaných skupin, kteří touto nelegální formou vydělávají nemalé peníze. Zatím je trestně stíhán v souvislosti naplnění skutkové podstaty dle § 340 trestního zákoníku – Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, kde lze dle dalších zjištěných okolností uložit dle odst. 3 trest odnětí svobody na dva až osm let nebo propadnutí majetku. 

Naše hnutí SPD trvale bojuje proti všem formám nelegální imigrace a všemi dostupnými prostředky prosazujeme zamezení vstupu nelegálním imigrantům na území České republiky, a to i v případech nelegálních tranzitů imigrantů přes náš stát. V této souvislosti apelujeme na Policii ČR k zesílení opatření na hraničních přechodech.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama