Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2021 10:34:52

Hnutí SPD odmítá a nepřipustí jakékoliv násilí páchané na ženách!

Hnutí SPD odmítá a nepřipustí jakékoliv násilí páchané na ženách!

Dne 25. listopadu si připomínáme Mezinárodní den za odstranění násilí páchaného na ženách. Jeho vznik se datuje k roku 1981, oficiálně byl OSN uznán roku 1999.

Jeho cílem je zvýšit povědomí o tom, že ženy jsou často oběťmi fyzického, sexuálního i psychického násilí, jehož rozsah zůstává často veřejnosti skryt. Proto je důležité na různé formy násilí na ženách upozorňovat, najít možnosti jejich identifikace a hledat způsoby aktivní pomoci.

Hnutí SPD odsuzuje všechny formy násilí páchané na ženách a jejich diskriminaci ve všech oblastech společnosti. V Poslanecké sněmovně podpoříme všechny návrhy zákonů, které přispějí k ochraně větší bezpečnosti žen a řešící potrestání pachatelů všech protiprávních deliktů vedených vůči ženám. Jedná se například o delikty se sexuálním podtextem, nebo vykazující znaky fyzického či psychického násilí.

V rámci připomenutí tohoto mezinárodně uznávaného dne je nutné zmínit, že postavení žen se liší v rámci jednotlivých států, kdy nejhorší situace je v zemích, kde tvoří primární náboženství islám. Ve většině islámských zemí, zejména těch nábožensky konzervativních a těch, kde je uplatňován fundamentalistický výklad islámu, je postavení žen chápáno jako druhořadé a mnohá práva jsou ženám upírána. Dle tohoto pohledu je žena podřízena muži a není rovnoprávná jako v jiných společenských systémech. Toto podřadné postavení žen v rámci sociální hierarchie je ovlivněno islámem i tradicemi v jednotlivých zemích, kde tvoří muslimové většinu. V těchto přísně muslimských zemích, kde je často na státní úrovni uplatňováno právo šaría, jsou ženy svázány řadou tradičních pravidel, které rozhodně nepatří do jednadvacátého století, a lze je posuzovat jako násilí páchané na ženách.

A zde spatřujeme největší problém, neboť imigranti, neustále se snažící nelegálně dostat do unijních zemí, pocházejí převážně ze zemí vyznávající islámskou ideologii. My ale chceme všemi dostupnými prostředky zabránit tomu, aby se u nás šířil islámský extremismus. Nechceme tu nikáby a burky, které ponižují ženy a jsou symbolem dominance islámu. Hnutí SPD je pro nulovou toleranci nelegální imigrace a islamizace České republiky. Vše je vedeno s cílem zajistit bezpečnost našich občanů, vycházeje z toho, že teroristické útoky uskutečněné v Evropě od roku 2015 mají na svědomí v drtivé většině případů vyznavači netolerantní, nenávistné, velice násilné a ženami opovrhující islámské ideologie.

V Poslanecké sněmovně poslanci hnutí SPD znovu předložili k projednání zákon zakazující zahalování obličeje nebo jeho částí na veřejnosti s některými výjimkami. Za porušení zákazu zahalování obličeje by lidem hrozila podle přestupkové novely až desetitisícová pokuta. Opětovně jsme také předložili novelu trestního zákoníku, podle níž by byla trestná podpora a propagace ideologie potlačující práva a svobody nebo hlásající nenávist. Chceme tím především zamezit šíření radikální islámské ideologie.

V hnutí SPD chováme k ženám úctu a respekt. Zároveň si zasluhují náš obdiv ve všech svých rolích, ve kterých během svého života vystupují. Máme povinnost vytvářet v naší zemi takové prostředí, aby se zde všechny ženy cítily co nejlépe, bezpečně a s láskou vychovávaly naše děti. Hnutí SPD podporuje rodinu, kterou tvoří muž a žena, mající stejná práva a povinnosti, a vnímáme rodinu za základ státu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama