Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2019 7:51:27

Návrh na konání srazu Sudetoněmeckého landsmanšaftu v ČR je drzou provokací!

Návrh na konání srazu Sudetoněmeckého landsmanšaftu v ČR je drzou provokací!

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k současné politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že pro řadu drobných podnikatelů a živnostníků bude EET likvidační, vláda se podporou nepřizpůsobivých a zvýhodněním zahraničních pracovníků vysmívá řádně pracujícím lidem s menší mzdou a že hnutí SPD podporuje prošetření dotací českými orgány a nepřipustí vládní převrat v zájmu elit EU. Návrh na konání srazu Sudetoněmeckého landsmanšaftu v České republice je podle nás drzou provokací.

1. Pro řadu drobných podnikatelů a živnostníků bude EET likvidační.

Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM prosadila minulý týden ve Sněmovně zavedení třetí a čtvrté vlny EET. Návrh hnutí SPD na paušální daň pro podnikatele s ročním obratem do 500 tisíc korun Sněmovna nepodpořila. V minulosti již vláda zamítla i podobný náš návrh na paušální daň pro podnikatele s ročním obratem do 1 mil. korun. Daně se platit musí, ale cestou je právě paušální daň odstupňovaná podle výše ročního obratu. Stát by měl svoje jisté, není potřeba nabírat další úředníky a živnostníci nejsou zatěžovaní byrokracií. Hnutí SPD nesouhlasí s plošným zaváděním EET a jakýmkoliv zvyšováním daní pro naše zaměstnavatele, podnikatele a živnostníky. Řešením není zavádění dalších překážek ve formě dalších odvodů a byrokracie. Přínos pro státní rozpočet je v tomto případě sporadický. Přináší to byznys pro výrobce a dodavatele potřebných platebních terminálů, ale pro řadu drobných podnikatelů a živnostníků to bude likvidační. Ti následně podnikání ukončí a půjdou pobírat podporu v nezaměstnanosti, čímž se naopak výdaje státu zvýší. To je pro hnutí SPD nepřijatelné!

2. Vláda se podporou nepřizpůsobivých a zvýhodněním zahraničních pracovníků vysmívá řádně pracujícím lidem s menší mzdou.

Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM rozhodla, že do českých firem bude moci přijít dvakrát více Ukrajinců se zaměstnaneckými kartami než doposud. Ročně to má být místo 19 tisíc až 40 tisíc lidí. Součástí schváleného materiálu je také výše minimální mzdy ukrajinských pracovníků na 1,2 násobku zaručené mzdy oproti našim občanům. Předsednictvo SPD s tímto postupem vlády ČR nesouhlasí a považuje to za naprosto skandální. Jde o zvýhodnění zahraničních pracovníků na trhu práce v neprospěch českých. Pokud chybí lidé na pracovní pozice, tak se mají naše úřady práce v první řadě starat o rekvalifikace 200 tisíc lidí, kteří mnozí nikdy nepracovali a přitom by pracovat mohli. Pokud se tito nepřizpůsobiví nechtějí rekvalifikovat, je potřeba jim seškrtat sociální dávky. Vláda se podporou nepřizpůsobivých a zvýhodněním zahraničních pracovníků vysmívá řádně pracujícím lidem s menší mzdou.

3. Hnutí SPD podporuje prošetření dotací českými orgány a nepřipustí vládní převrat v zájmu elit EU.

Předsednictvo hnutí SPD považuje současnou vládní krizi za velmi vážnou. Proto přistupuje velmi aktivně v rámci postupu řešení v souvislosti se šetřením střetu zájmů premiéra Andreje Babiše. Poslanecký klub hnutí SPD prosadil minulý týden na jednání Sněmovny bod s názvem „Projednání rizika možných finančních ztrát z České republiky v souvislosti s předběžnou zprávou Evropské komise o šetření střetu zájmů předsedy vlády ČR". Po mnohahodinové diskusi Sněmovna odhlasovala naše usnesení v tomto znění: „Sněmovna Parlamentu ČR vyzývá Ministerstvo financí a Ministerstvo pro místní rozvoj v souvislosti s předběžnou zprávou Evropské komise o šetření střetu zájmů předsedy vlády k důslednému hájení zájmů České republiky. V případě finanční škody, způsobené České republice, porušením českých zákonů, žádáme vyvození odpovědnosti viníků." Hnutí SPD nemá důvěru ke zprávám a závěrům Evropské komise. Zásadní jsou pro nás naše zákony a hodnocení našich orgánů. Hnutí SPD nepřipustí vládní převrat v zájmu elit EU, který by popřel výsledky voleb.

4. Návrh na konání srazu Sudetoněmeckého landsmanšaftu v České republice je drzou provokací.

O víkendu se v bavorském Řezně sešli odsunutí sudetští Němci a jejich následovníci, kteří opět doufají, že české pohraničí bude jejich. Na 70. sjezdu Sudetoněmeckého krajanského sdružení (landsmanšaftu), což je organizace s nacistickými kořeny, pronesl myšlenku budoucího uspořádání sudetoněmeckého sjezdu v České republice německý ministr vnitra Horst Seehofer a podpořil ho i mluvčí sudetských Němců Bernd Posselt. Ten opět zmínil, že ta pravá doba ještě nenastala, ale tak za dva až tři roky bude zajisté situace v České republice pro Němce příznivější. Seehofer ve svém projevu též ocenil přítomnost bývalého českého ministra kultury a neúspěšného kandidáta na senátora Daniela Hermana (KDU-ČSL). Pro předsednictvo hnutí SPD jsou tyto výroky naprosto nepřijatelné a zásadním způsobem odmítáme jakékoliv aktivity vedoucí ke zpochybňování tzv. Benešových dekretů, které byly logickým důsledkem poválečného vypořádání s nacistickým běsněním. Za skandální považujeme účast a vystoupení českého velvyslance na srazu. Návrh na konání srazu v České republice je drzou provokací.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama