Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2022 7:16:23

Ochrana státních hranic proti nelegálním imigrantům musí být prioritou!

Ochrana státních hranic proti nelegálním imigrantům musí být prioritou!

Cizinecká policie zveřejnila statistické údaje o počtu zadržených nelegálních imigrantů v ČR za loňský rok, ze kterých jednoznačně vyplývá, že nelegální imigrace prudce zesílila, neboť policie zadržela o polovinu víc lidí než v roce 2020.

Hnutí SPD dlouhodobě apeluje na vládu, aby prioritně řešila ochranu našich státních hranic a připravila systémová opatření, jak zamezit vstupu nelegálním imigrantům na území České republiky. Minulá vláda v této oblasti nic moc nekonala a ta nová ani žádná opatření spočívající v zabezpečení naší státní hranice proti vstupu nelegálních imigrantů nemá v plánu. V programovém prohlášení vlády není žádná zmínka o tom, jak bude posílena ochrana našich stáních hranic, ale součinnost s EU a NATO je tam rozpracována podrobně.

Po prostudování vládního prohlášení lze dovodit, že imigranti budou v naší zemi vítáni, ale jak bude nastaven proces legalizace jejich přijetí, je otázkou. Viz z vládního prohlášení: „Realizací cílených migračních programů budeme pružně reagovat na aktuální situaci na trhu práce či potřeby a zájmy ČR, kdy objem a struktura legální migrace bude stanovena s ohledem na integrační možnosti státu. Prosadíme nové a přehlednější právní úpravy pobytu cizinců na území ČR…. a zjednodušíme pobytové řízení.“

Cizinecká policie loni odhalila v České republice při nelegální imigraci 11.170 cizinců, o 4.077 více než v roce 2020. Meziroční nárůst je tak více než o polovinu, což svědčí o tom, že je to problém, který si zasluhuje systémové řešení, a ne jenom namátkové bezpečnostní akce. Imigranti se nelegálně dostávají do České republiky, kterou převážně využívají k další cestě do Německa. Tento trend byl ve větší míře zaznamenán od roku 2015, kdy v Evropě kulminovala imigrační krize. Tehdy policie zadržela 8.563 nelegálních imigrantů. V loňském roce naprostou většinu imigrantů, více jak deset tisíc, policie odhalila ve vnitrozemí, tedy při nelegálním pobytu či nelegálním zaměstnávání. Více jak tisíc imigrantů zajistila policie přímo při nelegálním tranzitu přes Českou republiku do Německa, kdy šlo převážně o Afghánce a Syřany. 

Statistiky policie nám dávají plně za pravdu, že musí být posílena ochrana našich státních hranic. Ve skutečnosti jsou uváděné počty mnohem větší, neboť kontroly ze strany policie zaměřené na nelegální imigraci jsou jen namátkové. Požadujeme na vládě systémové řešení. Nechceme v České republice žádné nelegální imigranty.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama