Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2021 9:33:14

Podporujeme naše zemědělce a produkci kvalitních českých potravin za férové ceny

Podporujeme naše zemědělce a produkci kvalitních českých potravin za férové ceny

Hnutí SPD zajistí občanům v naší zemi úrodnou, dobře obhospodařovanou a udržovanou krajinu včetně podpory našeho zemědělství, lesnictví a venkova.

Vážíme si všech obyvatel venkova a všech zemědělců a lesníků, kteří obhospodařují naši zemi a pečují o naši přírodu a krajinu. Proto chceme všem obyvatelům venkova, a zejména zemědělcům, vrátit prestiž živitelů národa a správců naší kulturní krajiny. Aktivně budeme podporovat všechny domácí pěstitele, chovatele, ovocnáře, zahrádkáře, myslivce, včelaře, rybáře a lesní hospodáře. Všichni zemědělci musejí mít příležitost uplatnit svou produkci na domácím trhu. Aktivně chceme čelit úpadku venkova, který postihuje většinu Evropy, kdy podmínkou je pracovní uplatnění obyvatel s perspektivou pro mladou generaci tak, aby dosahovali solidních výdělků a měli zajištěné potřebné služby. To vše bez nesmyslných experimentů a omezení, které prosazuje Evropská komise bez ohledu na důsledky vedoucí k podstatnému snížení produkce a příjmů zemědělců a ke zvýšení cen a dovozů produkce pochybné kvality.

Náš venkov a zemědělství jsou devastovány hrubě nerovnými podmínkami ve srovnání se západoevropskou konkurencí. Přitom čeští spotřebitelé dávají přednost českým potravinám, které jsou vytlačovány z trhu. Velká část zpracovatelského průmyslu a nejvýznamnější obchodní řetězce jsou v rukou zahraničních korporací, které dávají přednost zpracování a prodeji druhořadých vysoce dotovaných zahraničních surovin a výrobků před kvalitní domácí produkcí. Užívají cenový dumping, který je obecně pokládán za nepřijatelnou obchodní praktiku a současně hovoří o „společné zemědělské politice“ a volném trhu. Rozhodně odmítáme zastropování zemědělských dotací a další znevýhodňování oproti západoevropské konkurenci podle návrhu Evropského parlamentu, které vedou k dalšímu snižování domácí produkce, soběstačnosti a zvyšování závislosti na dovozu.

Ve Sněmovně aktivně předkládáme návrhy zákonů, abychom napravili znevýhodnění domácího zemědělství. Zahraniční obchodní řetězce poškozují spotřebitele tlakem na snižování kvality, uplatňují neúměrně vysoké obchodní přirážky, vyvážejí z ČR kapitál a tím nás dále ochuzují. Musíme podporovat podniky, které nabízejí kvalitní produkci a platí daně v ČR. Nenecháme si dál vnucovat postavení koloniální země s produkcí s nízkou přidanou hodnotou a odbytiště pro zahraniční přebytky. Chceme na našem trhu kvalitní české potraviny za dostupné ceny.

Pro všechny naše občany musí být dostupné čerstvé potraviny z krátkého potravinového řetězce. V naší zemi jsou pro zemědělství příznivé podmínky. Budeme usilovat o zajištění potravinové bezpečnosti a znovuzískání potravinové soběstačnosti ve všech komoditách, které jsou naši zemědělci schopni produkovat. Chceme postupně omezit pěstování plodin pro energetické využití a upřednostnit potravinovou produkci. Rozhodně odmítáme Evropskou unií diktované omezování drobného pěstitelství a chovů a zákaz domácí porážky.

Tato země patří našemu lidu, a proto budeme uplatňovat právo na sebeurčení, abychom znovu získali sebeúctu, uplatňovali vlastní vůli a prosazovali své vlastní potřeby v nerovné mezinárodní konkurenci pokřivené prostřednictvím evropských dotací.

Hnutí SPD ve svém volebním programu nabízí celou řadu opatření, které by chtělo v této oblasti v budoucnu prosadit, bude-li součástí vládnoucí koalice. Máte-li shodný názor, podpořte naše kandidáty v těchto důležitých volbách – hnutí SPD má číslo 4.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama