Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2020 6:04:14

Podporujeme právo občanů vyjádřit svůj názor, ale při respektování zákonů!

Podporujeme právo občanů vyjádřit svůj názor, ale při respektování zákonů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém v souvislosti s nedělní demonstrací říkáme, že hnutí SPD podporuje právo občanů vyjádřit svůj názor, ale poklidnou formou a respektováním zákonů. Ministr Hamáček straší lidi tisíci mrtvými. Vládní statistiky jsou ale nedůvěryhodné. Odsuzujeme, že fotbalisté české reprezentace skandálně podpořili hnutí prosazující rasismus naruby a násilí. Arméni mají právo na ochranu a nesmí pokračovat agrese proti nim.

1. Hnutí SPD podporuje právo občanů vyjádřit svůj názor, ale poklidnou formou a respektováním zákonů.

Uplynulou neděli se konala v Praze ohlášená demonstrace jako protest proti vládním opatřením v souvislosti s koronavirem. Hnutí SPD podporuje právo občanů vyjádřit svůj názor, ale poklidnou formou a respektováním zákonů. Násilí, vandalství a vulgaritu je nutné odmítnout. Za nespokojenost značné části veřejnosti má ale odpovědnost vláda svoji zmatenou komunikací a svým selháním v přístupu k informování občanů a ohledně ekonomických opatření v době koronavirové krize, která trvá již dlouhých sedm měsíců. Lidé nemohou být považováni za loutky, které je možné manipulovat falešnými sliby, lhát jim o situaci a svádět na ně vinu za selhání vlády. Taková situace zvyšuje nespokojenost občanů a vede je k protestům.

2. Ministr Hamáček straší lidi tisíci mrtvými. Vládní statistiky jsou nedůvěryhodné.

Důrazně odmítáme strašení ministra Hamáčka z ČSSD o tisících mrtvých v důsledku nákazy koronavirem. Ministr účelově děsí lidi. Odmítáme bagatelizaci nebezpečí, ale zároveň odmítáme děsit lidi jen proto, aby bez přemýšlení mlčky a nekriticky akceptovali vládní řešení. Lidé potřebují znát reálná data a potřebují koncepční a odborné řešení připravené odborníky na epidemie, statistiku a ekonomii. Navíc, jak se ukázalo, jsou statistiky manipulované a jejich metodika skandální. Lidé uvádění ve statistikách umírají s covid-19, a nikoliv na covid-19. „Celkový počet úmrtí osob s onemocněním COVID‑19 zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‑19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí a zda k jejich úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni. S ohledem na fakt, že vykazování úmrtí má určité zpoždění oproti reálnému stavu z důvodu validace a uzavírání případů krajských hygienických stanic, se mohou denní záznamy zpětně měnit právě z důvodu průběžného doplňování,” uvádí se na webu ministerstva zdravotnictví. Očividně jsou tak mezi zemřelé na covid-19 započítáváni i ti lidé, kteří na něj nezemřeli, a čísla nejsou tak vysoká, jak jsou prezentována.

3. Odsuzujeme, že čeští fotbalisté z reprezentace skandálně podpořili hnutí prosazující rasismus naruby a násilí.

Česká fotbalová reprezentace minulou středu společně s rozhodčími a skotskými hráči v přímém přenosu ČT poklekla v průběhu zápasu na podporu hnutí Black Lives Matter (BLM – Na černých životech záleží). Jsme přesvědčeni, že na každém životě záleží bez ohledu na barvu pleti a že toto hnutí hlásá rasismus naruby. Předsednictvo SPD odmítá, aby hnutí BLM, které se v USA účastní násilných protestů, podporovala pokleknutím jako výraz odpuštění za smrt násilníka a recidivisty George Floyda česká fotbalová reprezentace. Fotbalisté a ostatní sportovci by se měli věnovat sportu a nikoliv prosit bezdůvodně o odpuštění ze strany rasistů, násilníků a vrahů. Takováto gesta na úrovni reprezentace do sportu nepatří.

4. Arméni mají právo na ochranu a nesmí pokračovat agrese proti nim.

Požadujeme okamžité příměří v konfliktu mezi Arménií a Ázerbájdžánem. Je nutné najít řešení, které bude respektovat bezpečí Arménů v Náhorním Karabachu. Arméni se stali ve 20. století obětí genocidy ze strany Turecka. Hranice mezi Arménií a Ázerbájdžánem není historická, ale vznikla jako výsledek války v roce 1918 a také diktátem bolševických komisařů. Arméni mají právo na ochranu a nesmí pokračovat agrese proti nim.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama