Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2021 9:02:26

Včera jsme popřáli našim otcům k jejich svátku!

Včera jsme popřáli našim otcům k jejich svátku!

Den otců se slaví třetí neděli v červnu, což je tradiční datum a slaví se v tomto dni v severoamerických a jihoamerických zemích, v Asii, v Evropě i Africe. Letos toto datum připadlo na 20 června.

Hnutí SPD se rádo přidalo ke gratulantům, přejícím otcům k jejich svátku vše nejlepší, neboť si to zajisté zaslouží stejně tak, jak naše matky, které svůj svátek slaví druhou květnovou neděli. Jsou to právě otcové a matky, kteří společně vychovávají děti a tvoří tak základní důležitý prvek naší společnosti – rodinu.

Jsme vlastenecké hnutí hájící zájmy České republiky podporující tradiční hodnoty naší společnosti a považující fungující rodinu za její podstatu. Rodina zasluhuje ochranu a podporu. Za základ rodiny považujeme tradiční svazek muže a ženy a odmítáme každou propagaci, podporu názorů a chování, které ohrožují fungování rodin a výchovu dětí v rodině. V našem programu cílíme na pracující rodiče vychovávající děti a připravili jsme pro ně řadu pobídek, abychom jim umožnili prožívat plnohodnotný život. Jednou takovou stimulační pobídkou je projekt Rodina na prvním místě, v jehož rámci mohou rodiče ušetřit značné finanční prostředky. Jedná se například o poskytnutí manželské půjčky, kterou bude možno získat po uzavření manželství jako výhodnou finanční neúčelovou půjčku. Půjčka bude podmíněna tím, že alespoň jeden z manželů je plátcem daně z příjmu ze zaměstnání nebo z podnikání. Šlo by o úvěr ve výši 800 tisíc korun. Využití manželské půjčky může mladým lidem usnadnit i získání hypotéčního úvěru na bydlení.

Připravíme také návrh zákona o podpoře družstevního bydlení pro mladé rodiny, kdy bytová družstva budou podporována bezúplatným poskytnutím pozemků a výhodnými úvěry s možností využití manželských půjček. Chceme prosadit významné zvýšení daňových slev na děti. Ve Sněmovně jsme podpořili zrušení čtyřprocentní daně z nabytí nemovitosti. Více se o projektu dozvíte na webových stránkách www.rodinanaprvnimmiste.cz.   

Hnutí SPD prosazuje, že podmínky pro spokojený život rodin musí nastavit a garantovat jednoznačně stát prostřednictvím svých příslušných orgánů. Musí nastavit takové legislativní a ekonomické podmínky, aby založení rodiny nebylo spíše trestem než radostí, aby neznamenalo masivní sociální a ekonomický propad, jak je tomu v mnoha případech právě dnes. Pracovat, mít rodinu a děti se musí vyplatit. Otcové a matky, kteří tvoří se svými dětmi rodinu, si zaslouží náš respekt, úctu a hlavně státní podporu, aby mohli prožívat plnohodnotný život.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama