Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2020 10:18:07

Vzdát hold rasistickému hnutí BLM je hanebnost!

Vzdát hold rasistickému hnutí BLM je hanebnost!

Česká fotbalová reprezentace minulý týden ve Skotsku propadla u našich fanoušků nejen po stránce sportovní.

Před úvodním hvizdem fotbalového utkání čtvrtého kola Ligy národů mezi Skotskem a Českou republikou, které se odehrálo minulou středu ve večerních hodinách, naši fotbalisté jako poslušné ovce na pokyn rozhodčího vzdali hold rasistickému hnutí Black Lives Matter. Od reprezentanta České republiky bychom očekávali nejenom maximální sportovní výkon, ale také příkladné chování a vystupování, jenže ve Skotsku jsme se toho druhého nedočkali.

Hnutí SPD počin fotbalistů z české reprezentace, kteří symbolicky poklekli před rasisty z Black Lives Matter před zahájením mezinárodního fotbalového zápasu, odsuzuje. Chci věřit tomu, že si řada z nich ani neuvědomila, že svým projeveným gestem vzdali hold a podporu rasismu vůči bělochům a je patrné (viz vyjádření mluvčího FAČR níže), že se to stalo na popud vedení Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Tedy té asociace, která má v poslední době také stále více problémů se zákonem. Nejdříve to byla kauza ohledně rozdělování dotací z MŠMT a koncem minulého týdne také zadržení několika osob pro podezření z korupce a ovlivňování výsledků zápasů. Obě tyto kauzy se týkají mimo jiné i osob z nejvyššího vedení fotbalové asociace.

Mluvčí FAČR Michal Jurman okomentoval pokleknutí reprezentantů slovy: „FAČR obecně s podobnými gesty nesouhlasí a věří, že sport by od nich měl zůstat oproštěn. Ve fotbale samozřejmě podporujeme UEFA Respect program. Podobné projevy sympatií jsou ale ve spojitosti s podporou hnutí Black Lives Matter na britských ostrovech v posledních týdnech a měsících běžné, podporuje je i UEFA a němečtí rozhodčí spolu s českou fotbalovou reprezentací se tak v tomto konkrétním případě zachovali v souladu s požadavkem hostitelské strany.“

FAČR je členský svaz organizací FIFA a UEFA a orgán, který organizuje fotbal v Česku. Organizuje nižší fotbalové soutěže a do jeho kompetence spadá i česká fotbalová reprezentace. V asociaci je zaregistrováno 3.500 klubů a přes 330.000 hráčů. Já sám jsem z pozice předsedy TJ a registrovaného hráče v mé rodné obci FAČR členem, ale za to, co se v současné době ve fotbalové asociaci děje, se stydím.

V SPD jasně říkáme, že je hnutí Black Lives Matter, hlásající slogan „na černých životech záleží“, rasistické. Je propagováno tzv. sluníčkáři a finančně ho podporuje i miliardář George Soros pod záminkou, že BLM bojuje proti rasismu, nerovnému zastoupení černochů ve funkcích, diskriminaci, policejnímu násilí apod. Pravý záměr BLM je však podpora rasismu vůči bělochům spočívající ve vytváření nepokojů, které přináší rabování, žhářství, násilí, a dokonce i vraždy.

Hnutí SPD odmítá jakékoli projevy rasismu a nahlas říkáme, že musí záležet na všech životech a to bez rozdílu. Našim fotbalovým reprezentantům chceme doporučit, aby se příště zaměřili hlavně na své sportovní výkony a pamatovali na to, že reprezentují nejen Českou republiku, ale také sami sebe. Naši fotbaloví fanoušci by je po podobných nepatřičných gestech, které předvedli ve Skotsku, považovali za hlupáky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama