Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2020 9:47:56

Zaměstnanci pracující v první linii v boji proti koronaviru si zasluhují podporu

Zaměstnanci pracující v první linii v boji proti koronaviru si zasluhují podporu

Po první vlně koronavirové pandemie, která u nás propukla v březnu letošního roku, nás zasáhla ještě intenzivněji druhá vlna, u které zatím nevíme, jak se bude dále vyvíjet a jak dlouho potrvá.

V této souvislosti jsou ve zvýšené pracovní, fyzické ale i psychické zátěži hlavně ti, co přímo pečují o zdraví a životy lidí, kteří bojují v nemocničních zařízeních s nemocí covid-19. Povinností státu je zabezpečit všem těmto zaměstnancům co nejlepší podmínky k výkonu jejich práce.

Hnutí SPD ohledně koronavirové pandemie, která se u nás začala šířit od letošního března, od začátku prosazuje, že odborné věci mají dělat odborníci. V posledních dnech dochází k rapidnímu nárůstu pozitivně testovaných osob na covid-19. Klíčový údaj pro další navrhovaná opatření by měl být přesný stav o počtu hospitalizovaných a počtu úmrtí. V případě epidemie Covid-19 bylo klíčové zajistit respirátory a ochranné pomůcky pro nejvíce ohrožené skupiny. Nyní je důležité zajistit pro těžké případy zdravotní péči na odpovídající úrovni. Je nutné se soustředit na rizikové skupiny, zejména seniory a občany s chronickými onemocněními, dále na pracovníky ve zdravotnictví a sociálních službách. Je potřeba, aby přednostně tyto skupiny osob byly vybaveny kvalitními respirátory a dalšími ochrannými pomůckami a nemocným byla zajištěna odpovídající zdravotní péče. Stát musí zajistit, aby pracovníci, kteří jsou v přímém kontaktu s nemocnými a od jarních měsíců bojují o zdraví a životy lidí, kteří se nakazili onemocněním covid-19, měli zabezpečen co nejlepší servis nutný k zajištění jejich činností. Jedná se o všechny pracovníky z první linie a prioritně nejvíce zatížení jsou konkrétní lékaři, zdravotní sestry a personály covidových oddělení a jednotek intenzivní péče.

A právě tito lékaři a zdravotní sestry sepsali otevřený dopis, v němž prosí veřejnost o pomoc: „Nadále budeme bojovat o zdraví i životy každého z vás. Bez vás to ale nedokážeme,“ píšou. Výzvu směřují i k vládě, která by se podle nich neměla rozhodovat podle marketingových poradců. V dopise apelují na společnost, že nechtějí šířit paniku ani zděšení, ale pokud chceme válku proti této zákeřné nemoci vyhrát, potřebujeme pomoc každého z vás. V dopise žádají odborníky z různých oblastí medicíny, ale kteří jsou v oblasti infekčních nemocí laiky, aby nešířili mezi lidmi neověřené informace nebo svoje nepodložené domněnky.

Dochází tak na naše slova, kdy jsme v SPD již z počátku pandemie koronaviru navrhovali upravit zákon o ochraně veřejného zdraví tak, aby o jednotlivých opatřeních rozhodovaly v první řadě orgány a odborníci z ministerstva zdravotnictví. V SPD prosazujeme, že musíme všemi dostupnými způsoby ochránit zdraví a životy našich občanů a též zajistit pomoc všem skupinám podnikatelů, živnostníků a zaměstnanců, na které současné vládní restrikce dopadají. Zároveň je také potřeba, abychom koronaviru přestali dělat tak masivní reklamu, jakou mu v současné době zejména média dělají. Je to přeci jen vir a ten si žádnou reklamu nezaslouží.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama