Roman Roun

Odpůrce NATO, demagogie, mediálních lží
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2019 16:13:17

Milada Horáková je modlou, o Ethel Rosenbergové se nesmí mluvit

Milada Horáková je modlou, o Ethel Rosenbergové se nesmí mluvit

A máme tu opět každoroční útoky na všechny komunisty kvůli popravě Milady Horákové. Fakt, že o dva roky později byla ze stejného důvodu v USA kapitalisty popravena Ethel Rosenbergová, je ovšem přísné mediální tabu.

 Nadpisy článků typu „Komunisté ukázali, co jsou zač. Milada Horáková zemřela krutou smrtí oběšením“ či titulek České televize, která rovnou napsala, že Horákovou zavraždili komunisté, jsou demagogickým zkreslením historických souvislostí.

Ano, Milada Horáková byla na základě tehdy platných zákonů odsouzena a popravena. To je prostý fakt, který nepopírám a zároveň odsuzuji. Naprosto se ovšem neztotožňuji s mediálními útoky na komunisty. Chápu, že je "nutné" využívat každou příležitost k dehonestaci čehokoliv marxistického, ale potom nechť média stejnou minci používají i k dehonestaci kapitalismu. Podle tohoto klíče jsou totiž kapitalisté v USA vrazi Ethel Rosenbergové, jejíž osud je totožný s osudem Milady Horákové (byla popravena v USA o dva roky později než Horáková), jen je o tom zakázáno hovořit.

Z výše uvedeného úhlu pohledu, by se v médiích měly 19. června objevit titulky „Kapitalisté ukázali, co jsou zač. Ethel Rosenbergová zemřela krutou smrtí na elektrickém křesle“. To se ovšem nehodí do krámu, protože by čtenáři zjistili, jaké svinstvo onen kapitalismus vlastně je. A tak se retušuje nejen případ Ethel, ale také Mccarthismus, který zničil život desítkám tisíc komunistů a jejich příznivců v USA. 

Stejně tak se nedočtete o koncentračních táborech na území USA v době druhé světové války, o vraždách a cílené diskriminaci černošského obyvatelstva, o finanční a vojenské podpoře diktátorských režimů ze strany USA (která stála životy milionů civilistů), o znásilňování a vraždách dětí americkými vojáky ve Vietnamu a další špíně našeho velkého vzoru - USA.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama