Roman Roun

Odpůrce NATO, demagogie, mediálních lží
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2018 11:48:46

Pochybení policisty, který nazval Che Guevaru masovým vrahem, potvrzeno

Pochybení policisty, který nazval Che Guevaru masovým vrahem, potvrzeno

Pokojná demonstrace připomínající odpornou Mnichovskou zradu Anglie a Francie proběhla 30. září 2018 na Václavském náměstí v Praze.

Nešlo o ilegální protest agresivních fanatiků, ale o řádně nahlášenou akci připomínající naivitu, se kterou jsme v roce 1938 věřili našim zahraničním partnerům.

Těžko říci, komu mohla vadit akce, připomínající největší podraz v historii Československa, který nás připravil o značnou část území a později nás hodil do Hitlerova područí. Přesto někdo zvedl telefon a na účastníky akce zavolal policii. Přivolaná hlídka Policie ČR se zaměřila pouze na identifikaci členů Komunistického svazu mládeže a kontrolu jejich praporů s podobiznou Ernesta „Che“ Guevary. Kontrolující policista nejprve neuměl definovat podezření, na základě kterého prováděl úkony. Nakonec si přeci jen vzpomněl, že by mohlo jít o § 403, tedy o projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Na dotaz, co je špatného na podobizně Ernesta „Che“ Guevary, policista bleskově odpověděl, že šlo o „největšího masového vraha v dějinách“.

Obratem byla podaná stížnost na jeho chování k Odboru vnitřní kontroly Krajského ředitelství Policie Hlavního města Prahy, který jí za tři týdny vyhodnotil jako oprávněnou. Doslova uvádí: „Pochybení policisty je spatřováno v tom, že při provádění úkonů uvedl nevhodnou poznámku o tom, že Ernesto Rafael Guevara de la Serna, též nazývaný „Che Guevara“, byl jedním z největších vrahů v dějinách. Zjištěné pochybení bude řešeno příslušným služebním funkcionářem.“

Toto malé vítězství pravdy ovšem nevymaže negativní pocity, které vyvolává vědomí, že existuje někdo, komu vadí pokojný protest připomínající osmdesátileté výročí Mnichovského diktátu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama