ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2010 18:21:00

Cestovní ruch vyžaduje trvalou systémovou podporu

Cestovní ruch vyžaduje trvalou systémovou podporu

MMR požádá Vládu ČR o finanční podporu pro cestovní ruch.

Ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška dnes jednal se zástupci cestovního ruchu o škodách, které oboru způsobila sopka Eyjafjallajökull. Ministerstvo nyní zpracuje analýzu škod, na jejímž základě požádá Vládu ČR o finanční podporu cestovního ruchu.
Zástupci cestovního ruchu vyčíslili škody, které způsobil sopečný prach na téměř půl miliardy korun. Podle nich se ale nedají vyloučit další škody, které se ještě objeví.
 
„Tato situace ukázala, že cestovní ruch vyžaduje trvalou systémovou podporu. V tuto chvíli ministerstvo požádá Vládu ČR o mimořádnou finanční pomoc, která podpoří cestovní ruch v souvislosti se škodami, způsobenými sopečným prachem. Zároveň ministerstvo pracuje na návrhu legislativních úprav, které zajistí cestovnímu ruchu trvalou a systematickou podporu," uvedl ministr Vondruška.
 
Asociace se zavázaly zpracovat metodiku, podle které se případná jednorázová finanční podpora ze strany státu bude nyní rozdělovat. Zároveň se účastníci schůzky shodli na tom, že je potřeba vrátit cestovnímu ruchu po sopečné katastrofě důvěru a zintezivní jeho marketingovou podporu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama