ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2010 16:29:00

Spolufinancování ze státního rozpočtu je stanoveno na 15%

Spolufinancování ze státního rozpočtu je stanoveno na 15%

MMR nesouhlasí s tvrzením o prohlubování deficitu státu v důsledku evropských dotací.

Ministerstvo pro místní rozvoj nesouhlasí se zavádějící informací, že "evropské dotace dostávají Českou republiku do hlubších deficitů, neboť z rozpočtu musí být přidávány další prostředky na mnohdy vyloženě škodlivé akce", kterou zveřejnily Haló noviny dne 25.6.2010.

Prostředky EU, včetně prostředků státního rozpočtu určených na spolufinancování, jsou vynakládány v souladu se strategiemi, vymezenými v operačních programech, ale i cíli, jichž se Česká republika zavázala dosáhnout. Ke sledování naplňování cílů jsou využívány nástroje monitorování, tzv. indikátory. Systém schvalování projektových žádostí i nastavené kontrolní mechanismy ze strany poskytovatelů dotací byly schváleny Evropskou komisí. Míra spolufinancování ze státního rozpočtu je stanovena 15%. S ohledem na tuto výši lze konstatovat, že strukturální fondy mají potenciál přinést růst ekonomiky rozpočtově téměr neutrálním způsobem, zejména pokud budou podporovány projekty růstové, nikoli pouze obnovovací.

MMR průběžně informuje veřejnost o pozitivních dopadech využití prostředků, které Česká republika z EU získala, a informace o podpořených aktivitách a dosažených cílech pravidelně poskytují i jednotlivé řídící orgány, které spravují evropské dotace.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama