reklama
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2010 10:36:00

V první fázi uspoříme 12 miliard

V první fázi uspoříme 12 miliard

Ministr Vondruška vystoupil na Konferenci ISSS v Hradci Králové

Ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška zahájil druhou část Konference Institutu ve státní správě a samosprávě, věnované e- turismu. Konference dále rozvíjela debatu o internetu v ISSS v oblastech evropských fondů, rozvoje bydlení, regionálního rozvoje a veřejného investování.

Rostislav Vondruška prezentoval u kulatého stolu hodnotu prostředků proplacených příjemcům z evropských fondů v rámci České republiky, která dosáhla k 3.3. 2010 108,6 mld. Kč. Jde o částku, která tvoří 13,6 % z celkové alokace na programové období 2007 - 2013. Z oblasti rozvoje bydlení má MMR k dispozici program „Podpora bydlení", jehož Podprogramy obsahují Podporu regenerace panelových sídlišť (max. výše dotace 4 mil. Kč), Podpora výstavby podporovaných bytů (max. výše až 600 tis. Kč.) Podpora výstavby technické infrastruktury (až 50 tis. Kč na byt) a Podpora oprav domovních olověných rozvodů (výše dotace až 10 tis. Kč na byt). Zatím bylo schváleno 254 žádostí v celkové hodnotě 434 mil. Kč.

„Ministerstvo zprůhlední veřejné zakázky pomocí elektronizace a legislativy.V první fázi zavedení NIPEZu očekáváme roční úsporu až 12 miliard korun. Snížení cen nakupovaných komodit a transakčních nákladů přinese další úsporu až 30 miliard korun," řekl ministr Vondruška.

MMR je také gestorem zákona o veřejných zakázkách. V této souvislosti byla zavedena Národní infrastruktura elektronického zadání veřejných zakázek tzv. NIPEZ v jehož rámci je veden seznam kvalifikovaných a certifikovaných dodavatelů. Ročně se díky NIPEZ ušetří 42 mld. Kč.

Ministr se rovněž zmínil o seznamu hospodářsky slabých regionů, pro které je letos vyčleněno 50 mil. Kč. Nově vymezené regiony se soustředěnou podporou státu zahrnují územní obvody 24 okresů a 9 územních obvodů obcí s rozšířenou působností. V rámci regionálního rozvoje je MMR spoluvyhlašovatelem soutěže Vesnice roku. Uzávěrka pro přihlášky do letošního ročníku je 30. dubna 2010.

Na přednášce věnované využití moderních technologií při propagaci destinací v cestovním ruchu zdůraznil ministr Vondruška význam moderních technologií pro cestovní ruch. MMR zahrnulo tento bod do Koncepce státní politiky cestovního ruchu v ČR na období 2007 - 2013. V roce 2009 dosáhly devizové příjmy za cestovní ruch 4,6 mld. eur. Národní produkty jsou podporovány novými webovými stránkami agentury CzechTourism - www.kudyznudy.cz a projektem Czech Specials - www.ochutnejteCR.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama