Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2012 14:33:13

Charitativní cyklotour projede Rožnovem

Charitativní cyklotour projede Rožnovem

Veřejná charitativní cyklotour Na kole dětem zamíří v pondělí 11. června do Rožnova pod Radhoštěm. Akce je pořádaná na podporu léčby onkologicky nemocných dětí. Cyklistický peloton vedený Josefem Zimovčákem dorazí na Masarykovo náměstí kolem 17,30 h

 

Městský úřad informuje



Tisková zpráva č. 131/2012
ze dne 05. 6. 2012



Charitativní cyklotour projede Rožnovem



Veřejná charitativní cyklotour Na kole dětem zamíří v pondělí 11. června do Rožnova pod Radhoštěm. Akce je pořádaná na podporu léčby onkologicky nemocných dětí. Cyklistický peloton vedený Josefem Zimovčákem dorazí na Masarykovo náměstí kolem 17,30 hod.


"My kdo máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kdo ho mají méně". Takové je motto cyklistické charitativní tour, která v rámci svých zastávek zamíří také do Rožnova pod Radhoštěm. Celý projekt nese název Na kole dětem a peloton cyklistů v čele s Josefem Zimovčákem projede v průběhu 3.-16. června 2012 celé bývalé Československo.
Cyklisty čeká 14 etap, 1946 km a průjezd 423 měst a obcí. Během jízdy cyklisté navštíví všechny české i slovenské kraje a zavítají i do Polska, Rakouska a Německa. Akce je pořádaná na podporu léčby onkologicky nemocných dětí a přidat se může každý, ať už na kousek, jednu etapu nebo na celou trasu. Do Rožnova zamíří cyklisté z Frenštátu pod Radhoštěm a po programu na Masarykově náměstí a přenocování budou v úterý 12.6. pokračovat přes Vsetín a Vizovice do Svabořic-Mistřína. Cíl bude 16.6. v Aši.

„Organizátoři akce - Nadační fond Na kole dětem, servisní organizace HIGBIC s.r.o. a občanské sdružení Deťom pre život – vyzývají širokou veřejnost, aby se připojila k dobročinné akci a podpořila onkologicky nemocné děti. Výtěžek z projektu poputuje stejně jako vloni na rekondiční pobyty dětí po náročné onkologické léčbě. První letošní pobyt pro 20 dětí s maminkami organizuje NF Krtek, uskuteční se v krásném prostředí Jeseníků ve Velkých Losinách, kde je cyklisté během pobytu navštíví,“ řekla koordinátorka projektu Martina Střížová.

Pomoci onkologicky nemocným dětem lze zakoupením trička nebo náramku, či zasláním finančního obnosu na konto veřejné sbírky č. 107-484410267/0100. „ Je to projekt o lidech, s lidmi a pro lidi,“ říká na adresu akce český velocipedista Josef Zimovčák", který se společně s řadou dalších osobností projektu účastní.
Celou trasu pojede Prof. Pavel Pafko, v různých etapách se aktivně připojí několikanásobný mistr ČR v badmintonu Petr Koukal, trojnásobná mistryně světa v krasojízdě Martina Štěpánková, herec Petr Štěpánek, sportovní komentátor Petr Vichnar, plzeňští hokejisté a řada dalších. Peloton povede i český velocipedista Josef Zimovčák, který se stal mnohonásobným mistrem světa v jízdě na vysokém kole, držitelem světového rekordu 522,42 km v jízdě na vysokém kole 24 hodin nonstop (1996). Přejel také na vysokém kole USA od západu na východ v délce 4 458 km za 28 dnů (1998) a v režimu profesionálů pokořil trojici nejslavnějších cyklistických závodů Tour de France (2005), Giro d´Italia (2006), La Vuelta Espana (2007).

Další informace včetně plakátu naleznete zde.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama