Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2012 14:00:04

Rožnov kontrolovala Česká inspekce životního prostředí. Vše je v pořádku

Rožnov kontrolovala Česká inspekce životního prostředí. Vše je v pořádku

Česká inspekce životního prostředí prověřovala podání rožnovské Základní organizace Českého svazu ochránců přírody 76/08 Radhošť ve věci údajně nepovoleného kácení stromů a také výskytu chráněných druhů živočichů v prostoru a nejbližším okolí ...

 Rožnov kontrolovala Česká inspekce životního prostředí. Vše je v pořádku

Česká inspekce životního prostředí prověřovala podání rožnovské Základní organizace Českého svazu ochránců přírody 76/08 Radhošť ve věci údajně nepovoleného kácení stromů a také výskytu chráněných druhů živočichů v prostoru a nejbližším okolí Jurkovičovy rozhledny. Ve své zprávě inspekce konstatuje, že žádné porušení zákona nezjistila.


Žádný výskyt chráněných druhů živočichů a rostlin v prostoru a okolí Jurkovičovy rozhledny. A žádné porušení zákona vyplývající z údajně nepovoleného kácení. Takové je v kostce stanovisko České inspekce životního prostředí, která na Jurkovičově rozhledně prováděla kontrolní šetření. Podle ČSOP Radhošť a také podle některých opozičních zastupitelů se totiž v nejbližším okolí rozhledny měla objevit kudlanka nábožná nebo žabka kuňka žlutobřichá. ČSOP navíc napadl provedené kácení náletových dřevin.

„Město Rožnov bylo obviněno z nepovoleného kácení dřevin a zásahu do biotopu v ochranném pásmu. A to v souvislosti s umístěním stavby Jurkovičova rozhledna a připravovanou úpravou přilehlého lesoparku na Karlově kopci, vedle Valašské dědiny. Jakékoliv porušení zákona jsme samozřejmě od začátku odmítali. Veškerá naše činnost byla vykonávána v souladu s předpisy. A že najednou někteří zastupitelé „objevili“ na Karlově kopci chráněné živočichy, dokonce kudlanku nábožnou? Co bylo motivem takovýchto nejapných výmyslů, o tom si občané jistě udělají názor sami. Česká inspekce životního prostředí i odborní pracovníci CHKOB šetřením potvrdili naše stanovisko, že na Karlově kopci takový výskyt není,“ uvedl místostarosta Rožnova Alois Vychodil. Pracovníci inspekce také přeměřovali pařezy dřevin, které byly městem pokáceny. „Stejně tak bylo šetřením potvrzeno, že i kácení dřevin, proběhlo v souladu se zákonem. Potvrdilo se, že dřeviny nepřekročily ve výšce 1,3 m nad zemí obvod kmene povolených osmdesát centimetrů. A to znamená, že kácení bylo rovněž zcela v pořádku,“ doplnil místostarosta Vychodil.

Česká inspekce životního prostředí v zápisu z úředního jednání a místního šetření mimo jiné konstatuje, že: „… ve věci zvláště chráněných druhů, zakázaných činností v 1. Zóně zvláště chráněných území, krajinného rázu a kácení dřevin rostoucích mimo les porušení zákona č. 114/1992 Sb. nezjistila…“



Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama