ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2021 12:26:00

Často jsme označováni jako montovna Evropy

Často jsme označováni jako montovna Evropy

Komentář na facebookovém profilu k zelené transformaci hospodářství

 Česko pro mnohé země funguje jako výrobní linka, nutno říct, že dobrovolná. Často jsme označováni jako montovna Evropy a se závistí koukáme k našim sousedům. Pro ty jsme totiž často jen subdodavatelé a s koncovým zákazníkem jednají až firmy v zahraničí. A samozřejmě na tom mnohem více vydělávají. Kromě jiného ale Česko potřebuje ke zlepšení i kvalitní školství, dopravní infrastrukturu a dobrou jazykovou vybavenost, aby odhodilo nálepku montovny. Je tu navíc jedno téma, které všechno spojuje – zelená budoucnost.

Už jste to asi slyšeli, že jo? Zelená transformace, zelené hospodářství, zní to hezky, ale co za tím je? Je to možnost pro nás všechny žít ve zdravějším životním prostředí, s podniky, které se řídí chytrými pravidly, která motivují k udržitelnosti. Takže bude nějaké omezování? Představte si to spíše jako pravidla.

I ve fotbalu jsou pravidla a když je někdo nerespektuje, dostane žlutou a někdy červenou kartu. Obecně víme, že dát brankáři pěstí a pak vstřelit gól asi není úplně fér. Stejně tak není fér dát pěstí životnímu prostředí, vydělávat na tom a zisky pak odvést v zahraničí. Jasným nastavením pravidel chceme směrovat hospodářství směrem k nízkouhlíkové ekonomice s vysokými sociálními standardy. Tyhle pravidla pak dají i to, co potřebujeme - motivaci k inovaci, k tomu být lepší. A inovace v zelených technologiích jsou žádané po celém světě a představují ohromnou příležitost pro naše firmy.

Chceme podpořit i potenciál moderních oborů, ve kterých už nyní Česko dosahuje skvělé pozice. Startupy v oblasti IT, kybernetické bezpečnosti, klimatických technologií, nanotechnologií nebo kreativních průmyslů si zaslouží podporu.

Je toho hodně, co se musí stát. Není to ale v tuhle chvíli ani risk, je to logický krok. Mrkněte ZDE, co všechno máme připraveno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama