ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2021 10:07:00

Chceme motivovat otce k častější péči o děti

Chceme motivovat otce k častější péči o děti

Komentář na facebookovém profilu k Zelenému programu pro rodiny

 Poslanci budou řešit prodloužení "otcovské dovolené" z 1 na 2 týdny. Jenže i to je doopravdy málo. Navrhujeme proto zvýšení na celé 4 měsíce! A například ze skandinávských zemí navíc víme, že to má velký smysl. V minulých letech ve Švédsku využilo možnosti vzít si rodičovskou až 90 procent tatínků. Rodina je přece na prvním místě.

Naše Magdalena Davis, která je matkou tří dětí, k tomu říká: “Jako Zelení chceme opravdu flexibilní rodičovskou, která umožní rodičům nejen zvolit si její délku, ale také například střídání rodičů na rodičovské po týdnech, sdílení týdne nebo sdílení dne - například dopoledne se o dítě stará matka a odpoledne otec. K existující rodičovské přidáme bonus 4 měsíce pro druhého rodiče, nejčastěji otce, které nepůjdou převést na matku, protože tím chceme motivovat otce k častější péči o děti.”

A pro rodiny toho máme nachystáno mnohem více. Třeba garanci místa ve školce, ať se o ně nemusíte prát. Anebo podporu zkrácených úvazků nižším zdaněním, aby ve work-life balance převládal ten life. Více u nás ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama