ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2023 19:39:00

Dobré zprávy z Francie

Dobré zprávy z Francie

Informace na facebookovém profilu k přidání práva na umělé přerušení těhotenství do francouzské ústavy

 Tamní senát po dlouhé debatě ve středu odsouhlasil přidání práva na umělé přerušení těhotenství do ústavy. Návrh má do ústavy zavést právo na umělé přerušení těhotenství jako základní právo a jako základní právo by bylo v budoucnu chráněno.

Pokud návrh úspěšně projde celým legislativním procesem, bude Francie první zemí na světě, která právo na umělé přerušení těhotenství zařadila mezi ústavou garantovaná práva. Návrh se těší podpoře 86 % francouzského občanstva.

Tento krok přichází v době, kdy se přístup k bezpečným interrupcím na mnoha místech světa naopak ztěžuje. Po zavedení manželství pro všechny ve Slovinsku je to v tomto týdnu další dobrá zpráva pro lidská práva.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama