ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2021 16:39:00

Nastal čas, abychom dali zelenou ženám

Nastal čas, abychom dali zelenou ženám

K projevu Magdaleny Davis při zahájení 'růžové' kampaně

 Magdalena Davis to ve svém projevu vyjádřila jasně: "Naše zkušenosti jsou různé a odlišně formují naše názory, životní postoje a priority. Dlouhodobá data ukazují, že ženy vnímají řadu životních situací jinak než muži. Neplatí to absolutně a neplatí to v každé situaci, hlavní trendy ale existují: Mnoho žen má špatnou zkušenost z porodů svých dětí, které však podle mužských lékařů proběhly zcela bez problémů. Ženy vnímají nedostatek míst ve školkách nebo nemožnost částečného úvazku jako překážky k návratu ke své profesi, zatímco muži se s tímto omezením setkávají sporadicky a považují je za okrajové.

Řada žen je finančně poškozována nižším platem, pro jejich nadřízené-muže to však není důležité, nebo to berou jako kompenzaci, “kdyby žena odešla na mateřskou nebo jí onemocněly děti“. Ženy se více než muži obávají o svoji bezpečnost, zejména co se týče sexuálního násilí, muži se však s těmito riziky nesetkávají a proto jim nevěnují pozornost nebo mají tendenci je bagatelizovat. Ženy se nerady pouští do nadměrných rizik a preferují konsensus před konfliktem, muži více riskují a vztahy podřizují dosažení úspěchu. Nedávný průzkum Českého Rozhlasu také ukázal, že téměř o 20% více žen než mužů vnímá nutnost ochrany životního prostředí a opatření ke zmírnění klimatické změny," uvedla.

"Jsem přesvědčená, že k lepšímu a ohleduplnějšímu vládnutí v této zemi potřebujeme rovnováhu našich různých přístupů a že Česká republika bude lepším místem k životu, až v něm bude slyšet hlas žen stejným dílem, jako hlas mužů," dodala naše lídryně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama