ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2019 6:32:00

Novým předsedou je Libor Vondráček

Novým předsedou je Libor Vondráček

Od minulého pondělí 7. 10. probíhaly déle než týden interní elektronické volby, do kterých se mohli zapojit všichni členové strany. Svojí volbou rozhodli, že novým předsedou Svobodných je Mgr. Libor Vondráček, právník a jindřichohradecký patriot.

 Druhá ve volbě skončila Mgr. Terézia Mlýnková Išková a na třetím místě byl Mgr. Roman Kříž.

Libor Vondráček (25) vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity. Zaměřuje se na ústavní či evropské právo a současně působí jako živnostník v oblasti IT. Vzhledem k budoucnosti programu uvádí: „Svobodní mají lidem nabízet takový stát, který nevytváří korupční prostředí. Stát bez dotací a dalších výhod jen pro vyvolené. Štíhlý stát s nízkými daněmi a malou byrokracií. Aktuálně je více než zřejmé, že členství v Evropské Unii je pro splnění těchto cílů politickou i právní překážkou.“

Nový předseda má za sebou úspěchy zejména ve svém regionu. Od počátku je základním kamenem úspěšné kandidátky „Hradec srdcem a rozumem – Svobodní“, která obsadila druhé místo v komunálních volbách 2018. Už ve volbách 2017 se stal z pohledu Svobodných J. Hradec pod jeho vedením nejúspěšnějším okresním městem v ČR a v letošních eurovolbách se náskok J. Hradce před ostatními okresními městy ještě umocnil.

Členem strany je od roku 2012, v Republikovém výboru usedá od roku 2017 a od letošního léta byl i předsedou Jihočeského krajského sdružení. Sám sebe přitom považuje za konzervativního libertariána.

Svojí motivaci kandidovat odůvodnil takto: „Složité situace si žádají odvážná řešení, proto nabízím členům kandidaturou na předsedu své znalosti, schopnosti, zkušenosti, čas i nadšení. Řada silných osobností kandidujících do předsednictva mi přitom dává naději, že naše snaha může být úspěšná.“

Konečné pořadí:

  1. Libor Vondráček, 38,7 %
  2. Terézia Mlýnková Išková, 36,2 %
  3. Roman Kříž, 25,1 %

Po volbě předsedy Svobodných následuje volba čtyř místopředsedů strany. Kandidáti se do ní mohou přihlásit do 20. října. Volit se bude opět elektronicky a kompletní složení Republikového předsednictva bude známo 27. 10. ve 20:00.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama