ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2021 16:21:00

Odmítáme verbální trestné činy

Odmítáme verbální trestné činy

Komentář na facebookovém profilu k trestu za komentář v internetové diskusi

 Za šest let do vězení za hloupý příspěvek v internetové diskuzi? Naprostá šílenost. Bohužel ale skoro realita. Děsí nás, že žijeme ve státě, který je schopen někoho za napsání věty „Jak jim chutná jejich medicína. Dobrá práce?!“ málem poslat na šest let do vězení. Čeho by tím docílil? Dost možná by zničil život jednomu mladému člověku za hloupý příspěvek na internetu.

Odmítáme verbální trestné činy. Dlouhodobě podporujeme skutečnou svobodu slova, která v ČR v plné míře zatím není. Svoboda slova tu je totiž právě proto, aby lidé mohli říkat i věci špatné, hloupé nebo nepopulární.

Svoboda říkat jen správné věci skutečnou svobodou slova není. Snahy o omezování svobody slova mohou být navíc lehce zneužitelné státní mocí například proti svým kritikům, jak vidíme v jiných částech světa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama