TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2011 14:22:17

TOP 09: Vyžadujeme transparentní přístup

TOP 09: Vyžadujeme transparentní přístup

TOP 09 je stranou, která od počátku svého vzniku trvá na maximálně transparentním financování.

Veškeré dary včetně darovacích smluv zveřejňuje TOP 09 na webových stránkách, kde může každý nalézt rovněž výpisy z volebního konta  i podrobné rozpisy nákladů na volební kampaně. Transparentní tok peněz byl také důvodem, proč TOP 09 musela zásadně nesouhlasit s takovým postupem financování kampaně, který zvolil Jan Kopička.

Je-li totiž za účelem vedení kampaně založeno občanské sdružení, je otevřen prostor pro neprůhledné hospodaření se stranickými penězi, a to včetně nemožnosti přesně identifikovat dárce. Byť nejde o postup protizákonný, jde o postup, který je pro TOP 09 nepřípustný.

Jan Kopička byl pro takové jednání podle platných stanov vyloučen ze strany z důvodu hrubého porušení povinností při hospodaření s majetkem strany. Na jednání výkonného výboru, kde se o věci rozhodovalo, byl Jan Kopička přizván. Přestože jednání začalo v oznámenou dobu a na oznámeném místě, Jan Kopička na výkonný výbor nedorazil.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama