Tomáš Vandas

předseda DSSS
  • DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2015 12:05:36

Konvoj jako nevhodná demonstrace síly

Konvoj jako nevhodná demonstrace síly

Konvoj americké armády, který bude pobývat několik dnů na území České republiky, vyvolává plno emocí, a to jak u jeho zastánců, tak i odpůrců. Není asi zajímavější téma posledních dnů na domácí politické scéně, než je tzv. průjezd Američanů.

Konvoj americké armády, který bude pobývat několik dnů na území České republiky, vyvolává plno emocí, a to jak u jeho zastánců, tak i odpůrců. Není asi zajímavější  téma posledních dnů na domácí politické scéně, než je tzv. průjezd Američanů.   

Zastánci našeho členství v paktu NATO pojali přítomnost americké armády jako exhibici loajality a zdůrazňování našich spojeneckých závazků. Například poslankyně ODS Černochová se na shromáždění na pražském Náměstí Míru zahalila do vlajky NATO, mávalo se americkými a aliančními vlajkami. Může to však ale někoho překvapit? Vždyť na různé mávání, ovace a vítání našich „spojenců“, ať už byli odkudkoliv, jsme přeci z naší historie zvyklí. Nicméně, každý má právo na svůj názor.

Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) se řadí mezi odpůrce průjezdu americké vojenské kolony. Nejde však jen a pouze o průjezd samotný, jde i o odmítavé stanovisko vůči Severoatlantické alianci, jejíž jsme členy. Jako nacionalisté nemůžeme kladně akceptovat chování organizace, která pod vedením Spojených států svými vojenskými eskapádami působí jako zločinecký spolek s destabilizujícími dopady na život jednotlivých zemí.

Copak už jsme zapomněli na bombardování Srbska? Na mocenské choutky Washingtonu, které způsobily chaos v Libyi, v Iráku či v Egyptě, což ve svém důsledku vedlo k nárůstu islámského terorismu? Pokusy o instalaci tzv. západní demokracie do těchto států nám nyní přináší zvýšení počtu imigrantů do Evropy a tím ohrožení samotné existence starého kontinentu.

V souvislosti s průjezdem americké armády je zajímavá skutečnosti, proč se to nyní tak medializovalo, když v uplynulých letech se přes nás proháněly různé konvoje, a nikdo o tom ani nevěděl. Proč tedy až teď? Podle všeho jde spíše o demonstraci síly a vzkaz Moskvě o připravenosti Američanů na případný vojenský střet. Takové vzkazy ale nemusí zaznívat z našeho území.

Česká republika po roce 1989 propásla vinou nové vládní garnitury být zemí suverénní a neutrální. Znovu jsme se vrhli dobrovolně do obojku, který nás svazuje. Přál bych si, abychom se tohoto obojku co nejdříve zbavili.   

Mgr. Tomáš Vandas, předseda DSSS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama