Tomáš Vandas

předseda DSSS
  • DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2014 12:22:00

Předseda DSSS Vandas podal trestní oznámení na premiéra Sobotku

Předseda DSSS Vandas podal trestní oznámení na premiéra Sobotku

17. prosince 2014 Předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) Tomáš Vandas dnes podal trestní oznámení na premiéra vlády ČR a předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku.

 Důvodem jsou jeho výroky na adresu DSSS v souvislosti s uzavřením duchcovské koalice, kterou tvoří spolu s DSSS právě ČSSD a KSČM.

„Vzhledem k tomu, že premiér Sobotka se neomluvil za své výroky, v nichž opakovaně označil DSSS za stranu s rasistickým a fašistickým charakterem, dopustil se podle mého názoru trestného činu, a je na orgánech činných v trestním řízení, aby věc prošetřily," řekl Tomáš Vandas.

Premiér Sobotka je podezřelý ze spáchání trestného činu pomluvy podle § 184 odst. 2,a trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, podle § 356 tr. zákoníku, když bezdůvodně a ve snaze poškodit členy řádně registrované, demokratické politické strany, označil DSSS za stranu rasistickou a fašistickou. Cílem těchto výroků je vyvolat nenávistnou kampaň proti straně, která má odlišné politické plány a cíle než-li ČSSD, které je pan B. Sobotka předsedou, uvádí se v textu trestního oznámení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama