Tomáš Vandas

předseda DSSS
  • DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2016 10:11:16

VANDAS (DSSS): Kalašnikov na Sobotku? Stačí bafnout

VANDAS (DSSS): Kalašnikov na Sobotku? Stačí bafnout

Prezident Zeman, věren své zálibě v bonmotech, pronesl při diskuzi s občany větu, že neoblíbených politiků se lze zbavit dvojím způsobem: buď demokraticky volbami, nebo nedemokraticky kalašnikovem.

27. ledna 2016 Prezident Zeman, věren své zálibě v bonmotech, pronesl při diskuzi s občany větu, že neoblíbených politiků se lze zbavit dvojím způsobem: buď demokraticky volbami, nebo nedemokraticky kalašnikovem. Aniž by zmínil jméno premiéra Sobotky, okamžitě se kolem tohoto výroku rozpoutala mediální smršť.

Sdělovací prostředky pak informovaly, že prezident navrhuje odstranit premiéra kalašnikovem...k tomu se začali vyjadřovat političtí představitelé všech parlamentních stran a členové vlády. Pozadu nezůstal ani samotný premiér Sobotka. Okamžitě přispěchal s vyjádřením, že prezident děsí jeho děti, rodinu a přátele, a narazil ublíženou masku.

Tato jeho póza však není nic nového. Stačí si vzpomenout na události po posledních parlamentních volbách a atmosféru v sociální demokracii po tzv. lánské schůzce. Tehdy většina vedení ČSSD vyjádřila Sobotkovi nedůvěru po nemastném volebním výsledku. On okamžitě začal plakat do médií, že jde o puč, že ho chtějí odstranit, začaly se organizovat demonstrace na jeho podporu a on se ve funkci nakonec udržel. Chápu jeho obavu. Co by jinak dělal, tento celoživotně státem placený nemakačenko, který nikdy nic jiného nepoznal, než zákulisí parlamentních útrob?

Místo toho, aby na prezidentův poslední bonmot reagoval Sobotka s nadhledem a s úsměvem, nasadil svoji oblíbenou plakánkovskou tvář. I podle toho je vidět, jakého máme v čele státu premiéra. Mimochodem, na něj ani ten kalašnikov není potřeba. Stačí bafnout…   

Mgr. Tomáš Vandas, předseda DSSS



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama